Muhteşem çarşamba… Telekom, EuroLeague’e hat, Fenerbahçe son dörde vize arıyor

Basketbolda İspanya'da Telekom EuroCup finaline çıkıyor. Fenerbahçe'nin futbol, basketbol ve voleybolda son derece kritik maçları var.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Telekom, Gran Canaria deplasmanında kazanarak kupayı kazanmak istiyor.

Mithat Koray

Basketbolda Türkiye açısından iki önemli karşılaşma var bugün. EuroCup finalinde Telekom, deplasmanda Gran Canaria ile karşılaşıyor. Kupanın çok tartışılan statüsü tek maçlık şampiyonluk mücadelesinde ev sahibine büyük avantaj sağlasa da birçok engeli aşarak bu noktaya gelen temsilcimiz umutlu çıkıyor parkeye. Organizasyonda yılın en iyi koçu Erdem Can seçilmişti. En iyi 5’te ise Ankara ekibinden Bouteille ve Grant yer aldı. Gran Canaria’dan yılın takımına layık görülen isim ise John Shurna oldu. EuroCup’ta daha önce Galatasaray ve Darüşşafaka şampiyonluk yaşamıştı. Türk Telekom kazanırsa kupayı 3.kez Türkiye’ye getirecek ve önümüzdeki sezon EuroLeague’de yer alacak.

Fenerbahçe, Pire'den 'dev' bir galibiyet çıkardıFenerbahçe, Pire’den ‘dev’ bir galibiyet çıkardı

Olympiakos ile deplasmanda yaptığı iki karşılaşmadan bir galibiyet çıkararak saha avantajını eline geçiren Fenerbahçe, THY EuroLeague play-off mücadelesinde Yunan temsilcisini İstanbul’da misafir ediyor. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları büyük ölçüde iyileşen Scottie Wilbekin ile Nemanja Bjelica’nın da forma giyme ihtimalleri bulunuyor. Barcelona ise Zalgiris deplasmanında F4 vizesi arıyor.

Son iki sezonda toplam 16 kez karşılaşan ve birbirlerini adeta ezberleyen Fenerbahçe ile Vakıfbank, bu kez iki galibiyete ulaşanın finale uzanacağı Misli.com Sultanlar Ligi yarı final serisinde kapışıyor. İki takımın hafta sonunda oynadığı kupa finalinde özellikle son set nefes kesmişti. Bu mücadele de kuşkusuz izlemeye değer. Normal sezonun en keyifli maçlarından birini oynayan THY ile Eczacıbaşı Dynavit de diğer yarı final serisinde sahne alıyor.

Fenerbahçe'yi devirdi, Eczacıbaşı'nı yakaladı... Kupa canavarı Vakıfbank!Fenerbahçe’yi devirdi, Eczacıbaşı’nı yakaladı… Kupa canavarı Vakıfbank!

29 Nisan’da Spor Toto Süper Lig’de kozlarını paylaşan Sivasspor ile Fenerbahçe, bu kez Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinin ilk ayağında Sivas’ta karşı karşıya geliyor. Premier Lig’de sekiz maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Manchester City, şampiyonluk yolunda en zorlu sınavlardan birini evinde West Ham karşısında verecek. Almanya Kupası’nda ikinci finalist Stuttgart- Eintracht Frankfurt yarı finaliyle belli oluyor. La Liga’da ikinci sıradaki Real Madrid ile arasındaki puan farkını ikiye indiren Atletico Madrid’in rakibi Cadiz. Serie A’daki karşılaşmalar Şampiyonlar Ligi vizesini alacak takımlar ile lige veda edeceklerin belirlenmesi açısından son derece önemli. Aktörleri çok havalı gelmese de Brest – Nantes müsabakası bu iki takım için kader maçı niteliğinde.

'Winner' ceketli teknik direktör: Pep Guardiola‘Winner’ ceketli teknik direktör: Pep Guardiola

U19 Elit A Ligi’nde şampiyon Antalya’nın ev sahipliği yaptığı Galatasaray – Başakşehir finaliyle belirlenecek. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde gözler çeyrek final ilk maçlarında. Özellikle Beşiktaş  – ALG Spor ve Fenerbahçe -Karagümrük karşılaşmalarının çekişmeli geçmesi bekleniyor.

3 Mayıs Çarşamba

NBA play-off: 02.30 New York Knicks – Miami Heat S Sport

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi çeyrek final: 12.00 Amed Sportif – Galatasaray GS TV

14.00 Beşiktaş – ALG Spor BJK YouTube

15.00 Fenerbahçe – Karagümrük FB TV

Sultanlar Ligi yarı final: 16.00 THY – Eczacıbaşı TRT Spor Yıldız

19.00 Fenerbahçe – VakıfBank TRT Spor

U19 Elit A Üçüncülük maçı: 15.00 Altınordu – Beşiktaş TFF YouTube & Spor Smart

Final: 18.00 Galatasaray – Başakşehir TFF YouTube & Spor Smart 2

Bisiklet: 16.30 La Vuelta Kadınlar 3.Etap Eurosport

Serie A: 19.00 Atalanta – Spezia S Sport +

19.00 Juventus – Lecce S Sport +

22.00 Lazio – Sassuolo S Sport +

22.00 Verona – Inter S Sport 2

22.00 Milan – Cremonese S Sport +

22.00 Monza – Roma S Sport +

Türkiye Kupası yarı finali: 20.30 Sivasspor – Fenerbahçe A Spor

THY EuroLeague play-off: 20.00 Zalgiris Kaunas – Barcelona S Sport 2

20.45 Fenerbahçe Beko – Olympiakos S Sport

La Liga: 20.30 Valencia – Villarreal S Sport +

23.00 Atletico Madrid – Cadiz S Sport

Belçika Pro League:  21.30 Union St.Gilloise – Antwerp Tivibu Spor 2

Almanya Kupası yarı finali: 21.45 Stuttgart – E.Frankfurt Vole YouTube

EuroCup finali: 22.00 Gran Canaria – Türk Telekom TRT Spor Yıldız & S Sport +

Premier Lig: 22.00 Manchester City – West Ham Bein Sports 3

22.00 Liverpool – Fulham Bein Sports 4

Ligue 1: 22.00 Brest – Nantes Bein Max 1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.