Werner’e yol göründü

Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig'de sportif direktör Rouven Schröder forma şansı bulmakta zorlanan forvet Timo Werner'in kendine takım bulduğu takdirde ayrılabileceğini belirtti.

Spor 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Timo Werner'e takım bulması söylendi.

Timo Werner bundan birkaç sene önce Premier Lig takımlarının gözdesi haline geldi. Liverpool ve Chelsea’nin transferi için yarış verdiği oyuncu 53 milyon euro karşısında Maviler’in yolunu tutmuştu. Burada bekleneni veremeyen oyuncu Ağustos 2022’de 20 milyon euro karşılığında tekrar Leipzig’e gitti.

Santrforda ve kanatlarda görev alabilen oyuncu bitiricilik konusunda soru işaretleri taşısa da pres oyununa yaptığı katkıyla dikkat çekiyor. Werner, Almanya Milli Takımı’nın da formasını terletiyor. Fakat futbolcu, EURO 2024 öncesinde takımında düzenli forma bulmakta zorlanıyor. Werner bu sezon toplam 13 maçta 370 dakika süre alabildi ve 2 gol 1 asistle oynadı.

27 yaşındaki deneyimli isim hakkında konuşan kulübün sportif direktörü Rouven Schröder “Werner’in kendisine uygun bir kulüp bulmasını istedik. Hala takımımızın bir parçası. Doğal olarak forma için rekabet edecek. Kariyeri için çok zorlu bir dönemden geçiyor. Ona destek olacağız. Futbol böyledir, yollar her zaman çiçekli olmayabilir. Aklımızda, ilk 11 için düşündüğümüz başka oyuncularımız var. İçerisinde bulunduğumuz durum bu. Werner’e karşı gayet açık ve çok net olduk. Eğer kulübün aklında başka planlar varsa oyuncular da kendi yollarını çizmeli ve bu durumla baş edebilmeli.” sözlerini söyledi.

MHK ve Fenerbahçe mahkemelik oldu!MHK ve Fenerbahçe mahkemelik oldu!

Schröder’in bu açıklamaları ardından akıllara geçtiğimiz gün Werner’le alakalı ortaya atılan iddia geldi. Oyuncunun adı Fenerbahçe’yle anılmıştı. Sarı-lacivertlilerin Michy Batshuayi ile yollarını ayırabileceği geçtiğimiz yaz da söylenmişti. Sarı-lacivertlilerin Joshua King ve Ryan Kent gibi isimlerle de yollarını ayırdıktan sonra forvet pozisyonuna takviye yapabileceği konuşuldu.

Werner haberlerinin çıkmasının üstüne Leipzig sportif direktöründen bu açıklamanın gelmesi soru işaretlerini artırdı. Oyuncu, hala hem Bundesliga’da hem de Avrupa’nın diğer dört büyük liginde piyasası olabilecek kadar genç ve aynı zamanda yetenekli.

Chelsea'nin başı 10 yıl önceki transferler yüzünden yanabilirChelsea’nin başı 10 yıl önceki transferler yüzünden yanabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.