Münih’teki Ali Sami Yen’de Galatasaray’a yazık oldu

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih deplasmanında Türk seyircilerin çokluğu nedeniyle adeta kendi sahasında oynayan Galatasaray, 80. dakikadan sonra Harry Kane'nin attığı gollere engel olamadı. Bakambu'nun ağlara gönderdiği topla umutlanan sarı kırmızılılar maçtan 2-1 yenik ayrıldı.

Spor 9 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Bayern Münih'i zorlamasına rağmen puan alamadı. Kane iki golle Cim Bom'u yıkan isim oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Munih İstanbul’da çok zorlanmış ancak ikinci yarıda bulduğu gollerle Galatasaray’ı 3-1 yenmeyibaşarmıştı. Rövanşta Bavyera ekibi, Galatasaray’ı konuk edecekti. Ya da maç öncesi düşünülen buydu. Ancak Allianz Arena’da durum hiç de öyle değildi.

Gurbetteki Türk taraftarlar, stada büyük oranda hakimdi ve Allianz Arena’yı adeta Ali Sami Yen’e çevirmişti. Öyle ki Bayern Münih stada çıkarken tribünlerden yoğun protesto duyuldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, deplasmandaki maça aynı İstanbul’daki gibi cesur bir tatikle çıktı. İleride pres yapan sarı kırmızılılar rakibi top kaybına zorlamaya çalıştı. Bayern Münih ise Galatasaray presini aştığında tehlikeli pozisyonlara girdi. Burada öne çıkan isimse iğneyle oynayan kaleci Fernando Muslera’ydı. Galatasaray kaptanı ilk yarıda yaptığı kurtarışlarla takımı ayakta tuttu.

Kasımpaşa maçında sakatlanan Fernando Muslera iğneyle çıktığı Bayern Münih maçında iyi bir performans sergiledi.

5. dakikada Bayern Münih etkili geldi ve Harry Kane’nin şutunda kaleci Muslera topu kornere çıkardı. 14’te Sane, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Galatasaray kaptanı mulak golü engelledi. 30’da Goretzka’nın pasında topla buluşan Sane’nin şutunda yine Muslera başarılıydı.

Alman takımında etkili oyuncu Musiala’nın 40. dakikasında sakatlanmasından sonra ilk yarının sonunda üstünlük Galatasaray’a geçti. 43’te Icardi’nin şutunu kaleci Neuer kurtardı. Pozisyonun devamında topla buluşan Ziyech’in ceza sahası içindeki şut denemesi rakip tarafından engellendi. Maçın ilk yarısı 0-0 bitti.

Keşke Galatasaray'ın gidiş yoluna puan verilse!Keşke Galatasaray’ın gidiş yoluna puan verilse!

İkinci yarıda heyecan fırtınası

Karşılaşmanın ikinci yarısında tam bir heyecan fırtınası vardı. 52’de gole yaklaşan Bayern Münih oldu. Soldan gelişen atakta seken topa Harry Kane son anda yetişti. Onun vuruşunda top direkten döndü.

Okan Buruk sarı kart gördü

60’da tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Sarı kartı bulunan Alpahonso Davies, Sacha Boey’i arkadan yaptığı müdühüleyle indirdi. İkinci sarıdan kırmızı kart bekleyen teknik direktör Okan Buruk, Portekizli hakem Emanuel Carvalho Nobre’den sarı kart gördü.

Icardi’nin ofsaytta kaldığı pozisyon ekranlara böyle yansıdı.

Santimlerle Galatasaray öne geçemedi

62’de Galatasaray’da Torreira topu ağlara göndermeyi başardı. Ancak pozisyonun başlangıcında Mauro Icardi’nin kafayla topu indirdiği pozisyon kılpayı ofsayt çıktı.

Galatasaray Harry Kane’i durduramadı

Son 10 dakikaya Galatasaray ile Bayern Münih berabere girdi. 80’de Alman takımı sağdan bir serbest atış kazandı. Topa iyi yükselen Harry Kane, kaleci Muslera’yı geçmeyi başardı. Yan hakem ofsayt bayrağını kaldırırken yapılan VAR incelemesi sonrası gol verildi. Sarı kırmızılılar beraberliği bulmak için riskleri alınca 85’te ikinci golü de ağlarından çıkardı. Hızlı gelişen Bayern Münih atağına Harrey Kane, yerden bir vuruşla Muslera’yı bir kez daha mağlup etti.

Bakambu siftahı Bayern Münih’e yaptı

Galatasaray’a geldiğinden beri skora katkı veremeyen Cedric Bakambu 90+3’te ortaya çıktı. Uzun topu kovalayan futbolcu, Neuer’i yerden bir vuruşla mağlup etmeyi başardı. Bu Bakambu’nun sarı kırmızılı formayla attığı ilk resmi gol olarak kayıtlara geçti. Kalan üç dakikada Cim Bom yüklenmesine rağmen istediği golü bulamadı. Karşılaşma 2-1 Bayern Münih’in üstünlüğüyle bitti.

Bayern Münih grup liderliğini garantiledi

Alman ekibi aldığı galibiyetle 4 maç sonunda fire vermedi ve puanını 12 yaparak grup lideri olmayı garantiledi. Manchester United’ı 4-3 yenen ve puanını 4 yapan Kopenhag averajla Galatasaray’ın önüne geçti.

Galatasaray’ın sıradaki rakibi Manchester United

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nin beşinci haftasında İstanbul’da üç puanla grup sonuncusu olan Manchester United’ı konuk edecek. İngiliz ekibinde Kopenhag maçında kırmızı kart gören Marcus Rashford cezalı olduğu için oynayamayacak.

Galatasaray Teknik Direktörü, hakemin Davies’e kırmızı kart göstermeyerek hata yaptığını söyledi.

Okan Buruk hakemden şikâyet etti

Maç sonunda Galatasaray’ın hocası Okan Buruk’un hedefinde Portekizli hakem Emanuel Carvalho Nobre vardı. Buruk, “Zaten 1. dakika ofsaytla başladı hakem, beş metre ofsaytla başladı. Hakeme bağlamak istemiyorum. Oyuncularım iki maçta da çok iyi oynadı. Gol atabilirdik, şanslar yakaladık. İkinci yarı sayılmayan gol. Davies’in pozisyonu iki sarıdan kırmızı olabilirdi. Abdülkerim’e kolay bir kart çıktı. Orada da ona ikinci kırmızı çıkabilirdi” dedi.

Filistin bayrağının açıldığı maçta drama!Filistin bayrağının açıldığı maçta drama!

Yedikleri ilk gol öncesi Barış’ın ayağına basma olduğunu söyleyen Okan Buruk konuşmasına şöyle devam etti: “Bunlar kırılma noktaları ama genel olarak istediklerimizi yaptık. Ama bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Değerlendirebilsek daha farklı şeyler konuşuyorduk. Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Çok önemli ve formda oyuncular… Şu anda organizasyonun favorilerinden biri. Biz de ne oynayabildiğimizi gösterdik.”

Sakatlanan Icardi’nin durumu

Maçta sakatlık yaşayarak çıkan Mauro Icardi hakkında bilgi veren sarı kırmızılıların patronu, “Manchester ve Kopenhag ile önemli maça çıkacağız. Hedefimiz gruptan çıkmak. Puan alabilseydik avantaj olabilirdi ama gördüğünüz gibi Angelino ve Icardi’nin sakatlıkları oldu. Tepki verdik ama çeviremedik. Icardi’nin atma değil, adelesi tuttu. Rahat hissetmediği için çıkmak zorunda kaldı. Angelino ise yorgunluk üzerine çıktı. Ziyech ile dikkat ediyoruz özellikle. Onun süresini uzatarak gitmek istiyoruz. Dikkat ediyoruz. Çok önemli bir sakatlık yok şu anlık” dedi.

Madrid'teki Türk gecesi yarım kaldıMadrid’teki Türk gecesi yarım kaldı

Kaçan gollere dikkat çeken Buruk şunları söyledi: “Girdiklerimizi atabilsek şu an çok farklı bir puanda olabilirdik. Ama futbol bu, gelen pozisyonu atmanız gerekiyor. Oyun olarak doğru yerdeyiz tabii ki eksiklerimiz var. Yeni oyuncular katıldı. Şu mevcut düzen içerisinde iyiye doğru gitmeye başladık. Hem ligde hem de Avrupa’da. Bundan sonraki hedefimiz 2 maçı kazanarak gruptan çıkmak. Taraftarımız burada da müthişti. Herkese teşekkür etmek istiyorum.”

Muslera: Karakterli oyun ortaya koyduk

Galatasaray kalecisi Fernando Muslera ise “İstanbul’da da burada da iki maçta da çok karakterli bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum.Sonuçlarla çok bakmamak gerekiyor. Bu oyunun üzerine koyarsak çok daha iyi yerlere geleceğiz. Fırsatlar elimize geçti ama değerlendiremedik. Dirseğimde çok ağrı vardı. Kırık var mı diye tedirgin olmuştuk ama kırık çıkmadı. İki gün kolumu çalıştırdık ve ağrıyı çözdük. Bu maçta takımımda yerimi almak istiyordum. Bu stadyumda da maça çıkmamıştım daha önce, mutlu oldum burada oynayarak” diye konuştu.

Tuchel,gruptan lider çıkmayı garantiledikleri için mutlu olduğunu söyledi.

Thomas Tuchel: Başa baş bir maçtı

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel, Galatasaray karşısında Dortmund maçındaki gibi etkili olamadıklarını ancak galibiyeti hak ettiklerini söyledi. Alman hoca şunları söyledi:  “Biraz özensizdik ve hatalar yaptık. Dortmund maçında gösterdiğimiz bitiriciliği bugün gösteremedik. Başa baş bir maçtı, bugün gösterdiğimiz enerji ve kararlılıktan dolayı çok mutluyum. Genel olarak galibiyeti hak ettik ve gruptan çıktığımız için mutluyuz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.