Nadal kortlara galibiyetle döndü

Geçen sene Avustralya Açık'ta yaşadığı sakatlık sonrası uzun süre kortlardan uzak kalan İspanyol tenisçi Rafael Nadal Brisbane'de çıktığı maçta Dominic Thiem'i mağlup etti.

Spor 3 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Rafa Nadal 349 gün sonra döndüğü kortta zafere uzandı.

Tenis deyince Roger Federer ve Novak Djokovic’le beraber akıllara gelen ikonik isim Rafael Nadal sakatlığını atlattıktan sonra kortlara döndü. Geçen sezon başında Avustralya Açık’ta kalçasından sakatlanan 22 grand slam sahibi İspanyol uzun süre kortlardan uzak kalmıştı.

Nadal yine sezonun başında Avustralya’da uzun süre sonra ilk maçına çıktı. 349 gün sonra sert kortta Dominic Thiem karşısında mücadele veren Nadal zorlu maçın ilk setini 7-5 kazandı. Diri ve sağlıklı görüntüsüyle hayranlarının özlediği formuyla korttaki yerini alan tecrübeli isim ikinci sette rakibine en ufak şans tanımadı ve 6-1’lik sonuçla Thiem’i saf dışı bıraktı. İspanyol bu galibiyetle tek erkeklerde ATP tarihindeki 1069. galibiyetini aldı ve Ivan Lendl’ı geride bıraktı. Nadal 2002 yılından bu yana her sene en az bir maç kazanma serisini de sürdürdü. Nadal son 16 turunda ev sahibi isimlerden Jason Kubler ile eşleşti. Bu karşılaşma 4 Ocak Perşembe günü oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.