Nagelsmann’ın Mourinho taktiği gözden kaçmadı: Kendini yere at!

Almanya Milli Takımı teknik direktörü Julian Nagelsmann, takımının Avusturya'ya 2-0 yenildiği maçta kaleci Kevin Trapp'ten kendini yere atmasını istedi ve bu sırada oyunun durmasından yararlanarak oyunculara taktik verdi.

Spor 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Nagelsmann'ın Mourinho taktiği gözlerden kaçmadı.

Almanya milli arayı son derece sorunlu geçirdi. Önce Türkiye’ye 3-2 kaybeden Almanlar ardından Avusturya’ya 2-0 mağlup oldu. Eylül ayında göreve gelen ve Haziran 2024’te başlayacak Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Almanya’da Julian Nagelsmann alınan sonuçların ardından eleştirildi.

Ancak Nagelsmann’ın eleştirildiği tek konu alınan sonuçlar değil. 36 yaşındaki teknik direktör Avusturya maçının 49. dakikasında kaleci Kevin Trapp’e yönelerek kendini yere atmasını söyledi. Kaleciler, oyun kuralları gereği sağlık ekiplerinin müdahalesinden sonra oyundan çıkması gerekmeyen tek pozisyon. Ayrıca kaleci sakatlık anlarında oyunun durması da başka bir kural. Dolayısıyla Nagelsmann taktiksel değişiklik yapmak için oyunu durdurmak istedi ve bunu sahada eksilmeden yapmak için Trapp’i kullandı. Oyunun durduğu süreçte durumu fark eden yayıncı kuruluş Nagelsmann’ın işaretini fark etti. Daha sonra Alman hocanın Thomas Müller’le konuştuğu, sahaya bir kağıt gönderdiği, kağıdın Kai Havertz’e ulaştıktan sonra Havertz’in önceki bölüme göre daha önde konumlandığı gözlendi.

Almanlar Türkiye mağlubiyetinin acısını dönercide çıkarmışAlmanlar Türkiye mağlubiyetinin acısını dönercide çıkarmış

Bu olay akıllara Jose Mourinho’nun Chelsea yıllarını hatırlattı. Mourinho 1-0 önde oldukları bir maçta John Terry’ye Gary Cahill’le bilerek çarpışmalarını ve ikisinin de yere düşmesini istediğini söyledi. İkili aynı anda yerde kalınca oyundan çıkmak zorunda kalmayacaklardı. Hakem iki oyuncuyu da uyardı ancak İngiliz Terry kuralı Mourinho’dan öğrendiği şekilde hakeme anlattı. Hakem de oyuncunun sahada kalmasına müsaade etmek zorunda kaldı. Terry olayla alakalı “Mourinho bu tarz ufak tefek şeyleri iyi bilirdi. En iyi menajerler bu kadar ufak şeyleri bilmekte iyidir. İnanılmaz” diye yorum yapmıştı.

Alman basını Millilerin zaferini böyle yazdı: Deplasman gibi...Alman basını Millilerin zaferini böyle yazdı: Deplasman gibi…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.