Navratilova ve Evert WTA’in Suudi Arabistan’a gitmesine karşı

Kadınlar tenisinin büyük efsanelerinden Martina Navratilova ve Chris Evert yaptıkları değerlendirmede WTA'in sezon finallerini Suudi Arabistan'da düzenlemesinin hata olacağını belirttiler.

Spor 27 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Teniste efsaneler Suudi Arabistan'a karşı.

Suudi Arabistan yalnızca futbola yaptığı yatırımlarla spor gündemine gelmiyor. Formula 1, boks, golf gibi sporların yanı sıra ülke tenise de yatırım yaparak bu sporun yıldızlarını ülkeye getirmeyi amaçlıyor. Sezon finallerine ev sahipliği yapmak isteyen Suudi Arabistan, 2023’te WTA finallerine talip oldu. Turnuva Cancun’da düzenlendi.

Ancak WTA bu sezonun finallerini Riyad’a taşımayı düşünüyor. Tenisin efsaneleri Martina Navratilova ve Chris Evert ise söz konusu planın tenisi ileri taşımak yerine geri götüreceğini düşünüyorlar. İkili konuyla alakalı yaptıkları açıklamada “Turnuvanın oraya taşınması, sadece kadın sporunun değil, kadınların da zararına olacak önemli bir geri adım anlamına gelecektir” dedi.

Snooker’a Suudi vizyonu, 167 artık mümkünSnooker’a Suudi vizyonu, 167 artık mümkün

Suudi Arabistan’daki kadın hakları konusu birçok spor dalının oraya taşınması sürecinde tartışma konusu olmuştu. Kadınların ehliyet alma hakkının birkaç sene önce verilen ülkede evli olmayan karşı cinslerin aynı evde yaşamaları dahi yasak. Dolayısıyla insan haklarının bu denli tartışıldığı ülkeye kadınlar tenisinin sezon finallerinin gitmesi tartışma yaratıyor.

Tenis dünyası Nadal'ın Suudi Arabistan anlaşmasına böyle tepki verdiTenis dünyası Nadal’ın Suudi Arabistan anlaşmasına böyle tepki verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.