NBA’de üçüncü kez, Magic tarihinde ilk: Shaq’in forması emekliye ayrıldı

NBA takımlarından Orlando Magic eski oyuncusu Shaquille O'Neal'ın formasını emekli etti. Magic tarihinde ilk kez bir forma emekliye ayrıldı, Shaq ise forması üç farklı takım tarafından emekli edilen üçüncü basketbolcu oldu.

Spor 14 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Shaq adına düzenlenen töreni kral tahtından takip etti

Orlando Magic’in Oklahoma City Thunder’ı ağırlayıp 127-113 yenildiği maçın ardından basketbol efsanesi Shaquille O’Neal için tören düzenlendi.

Magic tarihinde bir ilk

1989 yılından beri NBA’de mücadele eden Orlando Magic tarafından 32 numaralı forması emekliye ayrılan Shaq Magic tarihinde bu onura erişen ilk oyuncu oldu. 1992 Draft’ında ilk sıradan seçilen yıldız pivot takım tarihinin ilk birinci sıra seçimi olmuştu. O sezon yılın çaylağı seçilen, devamında All-Star ve All-NBA unvanlarını kazanan Shaq, Magic’te bu başarılara erişen ilk isim olma başarısı göstermişti.

‘Bunun olacağını hiç düşünmemiştim’

Düzenlenen törende konuşan Shaq formasının emekliye ayrılacağını hiç düşünmediğini belirtip ekledi; “Nereden geldiğinizi asla unutmayın. Benim profesyonel kariyerim burada başlamıştı. Ömrümün çoğunda burada yaşadım. Kariyerime başlamak için daha iyi bir yer olamazdı, Orlando’yu her zaman çok iyi hatırlayacağım.”

Wilt ve Pete sonrası ilk

Shaq’e bu onur daha önce şampiyonluk yaşadığı Lakers ve Heat tarafından da verilmişti. Los Angeles’ta 34, Miami’de ise 32 numaralı formaları emekliye ayrılan yıldız pivot böylece Wilt Chamberlain ve Pete Maravich’ten sonra NBA tarihinde üç farklı takım tarafından forması emekli edilen üçüncü basketbolcu oldu.

Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers ve Boston Celtics formaları da giyen O’Neal dört şampiyonluk yaşadığı NBA’de bir defa sezonun, üç kez de finallerin en değerli oyuncusu oldu. Shaq 15 defa seçildiği All-Star maçlarında ise üç kez MVP olma başarısı gösterdi. Ligde iki defa sayı kralı olan O’Neal sekiz kez de sezonun en iyi beşine girdi.

Shaquille O’Neal 19 yıllık NBA kariyerinde normal sezonlarda 23,7 sayı, 10,9 ribaunt, 2,5 asist ve 2,3 blok ortalamaları yakaladı.

Jayson Tatum taşıdı: Boston Celtics beşte beş yaptıJayson Tatum taşıdı: Boston Celtics beşte beş yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.