Ne Ankaragücü ne Beşiktaş! Kupa düğümü İstanbul’da çözülecek

Hedefini Türkiye Kupası olarak belirleyen Beşiktaş, yarı finalde Ankaragücü deplasmanından 0-0 beraberlikle döndü. Finale yükselen takım Tüpraş Stadı'nda belli olacak.

Spor 23 Nisan 2024
Beşiktaş kaptanı Necip Uysal, başarılı müdahaleleriyle takımın en iyisiydi.

Süper Lig’de umduğunu bulamayan Beşiktaş için tek amaç Türkiye Kupası’nı müzesine götürmek. Siyah beyazlılar, bu amaca ulaşmak için Fenerbahçe’yi kupa dişine iten Ankaragücü’nü yarı finalde geçmek zorunda. Hafta sonunda İstanbul’da lig maçında biribirine rakip olan ki takım ilk maçta başkentte karşı karşıya geldi.

Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe, ligde 2-0 kazandıkları Ankaragücü karşılaşmasından sonra takımında iki değişiklik yaptı. Kalede Ersin Destanoğlu’nun yerine Mert Günok ve sol bekte Serkan Emrecan Terzi’nin yerine Umut Meraş ilk 11’deydi. Siyah-beyazlılarda sakatlığı geçen Omar Colley bir karşılaşma, Salih Uçan yaklaşık iki ay, Arthur Masuaku ise 1,5 ay sonra maç kadrosundaydı. Sakatlığı bulunan Serkan Emrecan Terzi ile tedavi ve adaptasyon süreçleri devam eden Onur Bulut, Semih Kılıçsoy, Bakhtiyor Zaynutdinov ve Tayfur Bingöl Ankara’ya getirilmemişti. Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da İstanbul’daki Beşiktaş maçına göre 11’inde iki değişiklik yaptı. Kazımcan Karataş ile Ali Kaan Güneren yedek kulübesinde yer alırken, bu isimlerin yerine Atakan Çankaya ve Flips forma giydi. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı düzelen kaleci Ertaç Özbir ise 50 gün sonra maç kadrosuna dahil edildi.

Ankaragücü taraftarı maç boyunca takımına büyük destek verdi.

Ankaragücü de kupaya büyük önem veriyordu. Sarı-lacivertli taraftarlar, 20 bin 500 kapasiteli stadın tamamını doldurdu. Seyirciler tribünde dev Türk bayrağı açtı. Beşiktaş taraftarı ise İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereği maçı statta izleyemedi.

Maça iyi başlayan ve pozisyonlaara giren başkent ekibi oldu. 15’te Kitsiou’nun ara pasında soldan ceza sahasına giren Bassogog’un arka direğe kestiği topa ayak koyan Sowe, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Filelerle buluşan top, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. 26’da Umut Meraş’ın hatası sonrası ceza sahasının sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Sowe’un şutunda, top üstten dışarı gitti. 35’te Bassogog’un ceza sahası sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı vuruşta, top az farkla dışarı çıktı. 39’da Morutan’ın pasıyla topla buluşan Tolga Ciğerci’nin sert şutu üst direğe çarparak auta gitti. 40’da Morutan bu kez topu penaltı noktasının gerisindeki Efkan Bekiroğlu’na çıkardı. Onun şutunda, sağ köşeye giden meşin yuvarlağı kaleci Mert Günok iyi uzanarak çıkardı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Beşiktaş'ın yeni sezon yol haritası belli olduBeşiktaş’ın yeni sezon yol haritası belli oldu

İkinci yarıya Serdar Topraktepe iki değişiklikle başladı. Umut meraş’ın yerine Arthur Masuaku, Milos Rachica’nın yerine Cenk Tosun girdi. Bu iki değişiklikle Beşiktaş oyunda dengeyi sağladı. 47’de Masuaku’nun sol kanattan ortasında ön direkte Muleka kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten dışarı çıktı. 69’da yine Beşiktaş tehlikeli geldi. Muçi’nin ceza yayından çektiği sert şutta, meşin yuvarlak takım arkadaşı Cenk Tosun’a çarparak auta gitti. 81’de hava topu mücadelesinde yere dengesiz basarak sakatlanan Morutan, acı içinde yerde kaldı. Rumen futbolcu sahayı sedyeyle terk etti. Karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı. Karşılaşmanın rövanşı 7 Mayıs 20.30’da Tüpraş Stadı’nda oynanacak. Galip gelen takım finale yükselecek. Bu maç berabere biterse karşılaşma uzayacak. Uzatmalarda da eşitlik bozulmazsa finale çıkacak takımı penaltı atışları belirleyecek.

Emre Belözoğlu ile Serdar Topratepe maç öncesi birbirine başarı diledi.

Serdar Topraktepe: Derbide Semih Kılıçsoy olacak

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, Ankaragücü karşısında ilk yarıda iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını belirterek, “Ankaragücü’nün kendi sahasında baskı yapabileceğini biliyorduk ve hazırlıydık. Agresif olamadık. Geniş alanları kapatamadık. Ankaragücü ilk yarı bizden üstündü. İkinci yarı yaptığımız değişikliklerle oyunun hakimi bizdik. İlk yarıda bireysel hatalar yaptık. Maçın ikinci yarısında kontrollü oyunu tercih etti arkadaşlarımız. Seyircimizin önünde turu atlayacağımızı inanıyorum” dedi. Sakatlığı bulunan 19 yaşındaki golcü Semih Kılıçsoy’un derbide oynayıp oynamayacağına ilişkin soruyayanıt veren Topraktepe şunları söyledi: “İstanbul’a döneceğiz. Sonrasında Fenerbahçe maçına odaklanacağız. Salih Uçan’ı bir antrenmandan sonra dahil ettik. İnşallah Semih de aramıza katılır. İdmanlara başladı. Bir idman yaptı. Döndükten sonra durumu belli olacak.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.