Beşiktaş sakata geldi… Konferans’ta kara gece

Sakatlar yüzünden kadro kurmakta zorlanan Beşiktaş, kendi sahasında Club Brugge'e 5-0 yenildi. Kartal, Rıza Çalmbay yönetiminde ilk kez kaybetti.

Spor 30 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Beşiktaş evinde 5 farkla mağlup oldu.

Beşiktaş, 3 Aralık’taki seçime odaklanmış durumda Club Brugge’u ağırladı. Taraftarlar, televizyon ekranlarını dolaşıp vaatlerini anlatan başkan adaylarının hangisinin daha iyi bir gelecek vadettiğini yorumlarken futbol takımı, Serdal Adalı ve Hasan Arat arasındaki tarihi seçim öncesi son maçına çıktı.

Başkanlık seçiminin gölgesinde, Konferans Ligi’ne veda ettikten sonra prestij niteliğinde geçen maç Beşiktaş adına hiç iyi başlamadı. D Grubu lideri Brugge 4. dakikada Casper Nielsen’le öne geçti. 14. dakikada bu kez Igor Thiago sahneye çıktı. İlk golde Ersin Destanoğlu’nun uzak mesafeden gelen topa yeterli reaksiyonu verememesi, ikinci golde de stoperlerin hamlesizliği konsantrasyonun ne kadar düşük olduğunu gösteriyordu. İlk yarı sonuna dek net pozisyon üretemeyen Kartal farkı azaltamadı.

İkinci yarı tıpkı maçın ilk dakikaları gibi başladı. Thiago ikinci kez sahne aldı durum 3-0’a geldi. 51. dakikada bu kez Onyedika hızlı gelişen atağı golle bitirdi fark 4’e yükseldi. 70. dakikadaysa Skov Olsen sahneye çıktı Club Brugge durumu 5-0 yaptı. Olsen’in golü sonucu belirledi. Brugge puanını 13’e yükseltirken Beşiktaş 1 puanda kaldı ve 5. maçında 4. kez yenildi. Kara Kartal ayrıca Mart 1987’den (Dinamo Kiev) beri ilk defa bir Avrupa maçında sahasında 5-0 yenildi.

Beşiktaş'ta başkan adaylarının listesi belli olduBeşiktaş’ta başkan adaylarının listesi belli oldu

Sakatlıklara vurgu

Maçın ardından konuşan teknik direktör Rıza Çalımbay “Her şeyden önce hakikaten bizim için iddiasız bir maçtı. O kadar da çok eksik var. Hepsi meydana çıktı. Hiç kimse yerinde oynamadı. Ne sağ bekimiz sağ bek, ne sol bekimiz sol bek. Mecburen Onur’u stoperde oynattık. Herkes değişik yerde oynadık. Elimizde oyuncu yok, defans hiç yok. Maçı kaybetmek istemedik ama… 1 stoperimiz bile yok doğru dürüst. Maça da kötü başladık. İkinci yarıda daha iyi olacağız dedik, hemen başta gol yedik. Üzgünüz. Hedefimiz Konferans Ligi değil zaten. Önümüzde Ankaragücü, Fenerbahçe gibi kritik ve önemli maçlar var. Prestij açısından kötü oldu. Böyle bir sonuç beklemiyordum. Oyuncuyu yerinde oynatmazsan verim bekleme şansın sıfır. İlk defa bu kadar eksik bir takımdık. Bizim kadroda sakatların sayısı, sağlıklı oyunculardan daha fazla. Yapacak bir şey yok. Bu da benim şanssızlığım. Geldiğimden beri sakatlıklarla uğraşıyorum” dedi. 

Sakatlıklar Beşiktaş’ı olumsuz etkiledi.

“Fenerbahçe maçında yok”

Çalımbay sakatlığı bulunan oyuncularla alakalı konuşurken “Rosier’in Samsun’daki sakatlığı, nereden baksan 2 hafta. Fenerbahçe maçında oynamaz. Arthur yine öyle. Bailly var, hep sakat. Mükemmel bir oyuncu ama sakat. Daniel sakat. Rachid sakat. Hangisini sayayım ki? Yapacak bir şeyimiz yok. Bana deseler ki, ‘Bu maçı oynamasan olur mu?’ olur derdim. Tayfur. Onur zorlanıyor. Sol bekte Bahtiyar maskeyle oynuyor. Oyuncu mu yok diyecekler, yok, maalesef yok. Bizim oyuncularımızın oyunları da bu değil. Herkes rahat olsun. Konferans Ligi’nde iddiamız, bir şeyimiz yok. Sadece bir maç oynadık. O kadar.” sözlerini söyledi.

Çalımbay sözlerine “Ben sezon başından beri burada olsaydım çok şey değişik olurdu, daha güzel ve iyi şeyler olurdu. Tabii bu da bir şans. Gelir gelmez 6-7 oyuncu sakat. Hepsi aynı yerden sakat. Bunun incelenmesi lazım. Bir takımda bu kadar arka adale sakatlığı olur mu? Bu maça daha önce hazırlansam, oyuncular sağlam olsa böyle olmazdı. Bu şanssızlık. En çok taraftara üzüldüm. Güzel bir şey yaparız diye uğraştık. Eksiklerden ötürü bu başımıza geldi. İnşallah Ankaragücü ve Fenerbahçe maçında telafi edeceğiz. Bambaşka olacak.” diyerek devam etti.

Beşiktaş’ın 1 puan alabilmesi Deila’yı şaşırttı.

“Beşiktaş beni şaşırttı”

Karşılaşmanın ardından konuşan Brugge teknik direktörü Ronny Deila “Bizim için büyük bir galibiyet oldu. Beşiktaş grubun favorisiydi ama 1 puan almaları sürpriz oldu, beni de şaşırttı. İlk maçta da oldukça iyi oynadık. Orada da kazanabilirdik. Bugün hak ettiğimiz bir maçı kazandık. İki maça baktığımızda sonuçtan memnunum.” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.