Beşiktaş üçüncülüğü sessiz gecede bıraktı

Beşiktaş eski teknik direktörü Burak Yılmaz yönetimindeki Kayserispor'la 0-0 berabere kaldı. Kara Kartal'da Ernest Muçi ve El Musrati gibi isimler ilk defa süre aldı.

Spor 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ın Kayserispor deplasmanında gol sesi çıkmadı.

Kış transfer döneminin son gününe damga vuran Beşiktaş ligdeki galibiyet hasretine Trabzonspor karşısında son verdi. Kara Kartal geçen hafta içi mesaisinde Sergen Yalçın’ın Antalyaspor’unu eleyerek yoluna devam etti. Siyah-beyazlılar bir başka eski Beşiktaş teknik direktörü olan Burak Yılmaz’ın karşısına çıktı. Yılmaz ve Kayserispor’un amacı ligin ilk yarısındaki galibiyet alışkanlığını yeniden kazanmaktı.

Karşılaşma pozisyon zenginliği açısından pek verimli başlamadı. 21. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Semih Kılıçsoy’un sert şutunda top üstten auta gitti. 29. dakikada gelişen Beşiktaş atağında sol kanattan ceza sahasına giren yeni transfer Muçi’nin sert şutunda kaleci Bilal Bayazıt topu çeldi. Ceza sahasındaki karambolde topu önünde bulan Cenk Tosun’un vuruşu savunmaya çarpıp kornere gitti. İlk yarı 0-0 sona erdi.

52. dakikada Cardoso’nun ceza sahası içinde sol çaprazdan şutu direkten döndü. 66. dakikada Beşiktaş’ın yeni transferi El Musrati, Cenk Tosun yerine oyuna dahil oldu ve Muçi gibi Beşiktaş kariyerindeki ilk karşılaşmaya çıktı. Kalan süre içinde iki takım da net pozisyon yakalamakta zorlanırken karşılaşma 0-0 bitti. Siyah-beyazlılar 40 puanla haftayı dördüncü sırada kapadı. Kayseri 29 puanla 12. sırada yer aldı. Kayseri’nin galibiyet hasreti 10 maça çıktı.

İmza şovunda ilginç sözler: Beşiktaş kaderi onun kaderiİmza şovunda ilginç sözler: Beşiktaş kaderi onun kaderi

‘Beraberlik adil oldu’

Beşiktaş teknik patronu Fernando Santos “Aslında oyuncularımın sahada gösterdiği mücadele ve davranış biçimlerinden tatminim. Sonuç anlamında tatmin değilim tabii ki. Beraberlikle bitti. Gelecek içimn bazı şeyleri düzeltmek zorundayız. Organize atak anlamında sıkıntı yaşadık. Hücum anlamında zorlandık. Çok fazla uzun top oynadık. Bu anlamda stratejimizi sahaya yansıtamadık. Önümüzde bir hafta var, çalışarak bunları geliştirmek zorundayız. Takımın gösterdiği davranıştan memnunum. Mücadeleci bir ruh sergiledik. Ama yeni oyuncular geldi, yeni gelecek oyuncular olacak. Aramıza katılacak Aboubakar, Masuaku, Salih, Colley Rashica, bu oyuncular da takımla birlikte olacak. Herkes çalışma anlamında birlikte olduğunda o zaman çok daha iyi sonuçlar olacak. Sadece yeni transferleri konuşmak diğer oyunculara saygısızlık olur. Soruyu anlıyorum ama konuşamıyorum. Dediğim gibi onlar takıma yardımcı olacak. Takıma gelecekler var. Herkes takıma yardımcı olacak. Oyunumuzu bakınca bu maçın berabere bitmesi adil bir sonuç oldu” dedi.

Karşılaşma ardından konuşan Kayserispor Başkanı Ali Çamlı “Altla üst diye bir şey kalmadı. 2 takım koptu gitti. Ondan sonra her takım için alınan puanların değeri var. Beni bugün mutlu eden şey, herhalde Türkiye’de ilk defa hakem konuşulmayacak. Çok temiz bir maç yönetti. Tebrik ediyorum hakem arkadaşları, helal olsun. Zaten maçların böyle olması lazım. Bazı seyircilerimiz Onur’a tepki göstermek istediler, duygusal bakıyorlar. Onur bize hizmet etti, para kazandırdı. Onun için söyleyecek bir şey yok. Kayseri’ye yakışır şekilde davranalım” dedi. Burak Yılmaz’la alakalı yorum yapan başkan “Çocuk önce emekliyor, sonra yürüyor, sonra da koşuyor. Burak Hoca da önce yenilmesin, sonra kazanmaya başlar. Burak Yılmaz gibi bir milli futbolcuyu, dünyanın tanıdığı birini buraya getirmekten dolayı mutluyum. İnşallah futbolculuk gibi hocalık kariyeri de büyük olacak. Kendisine güvenimiz tam” dedi.

Kadıköy'den çıkışın anahtarı onda: Fatih TekkeKadıköy’den çıkışın anahtarı onda: Fatih Tekke

Beşiktaşlı Necip Uysal zeminden şikayet ederek “Tabii ki galibiyet için geldik ama olmadı. Öncelikle bu zeminde futbol oynamak çok zor. Zeminlerimizin daha iyi olması gerekiyor. Oyuna baktığımız zaman iyi oynadığımızı çok düşünmüyorum ama mücadele vardı. Berabere kaldığımız için üzgünüz. Önümüzdeki maça bakacağız” dedi.

Beşiktaş’ın stoperi Joe Worrall “Deplasmanda oynadık bugün. Pozitif olan tek şey gol yememiş olmaktı. Bu tarz maçları kazanmamız lazım. Çok fazla fırsat yarattığımızı söyleyemem. Dediğim gibi tek olumlu şey gol yememiş olmak. Beşiktaş gibi bir takımın bu tarz maçlardan 3 puanla ayrılması gerekiyor” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.