Nefes nefese yarışı Avusturya kazandı: İşte Türkiye’nin muhtemel rakibi

Euro 2024 D Grubu'nda son maçlar nefes kesti. Hollanda'yı 1-0 yenerek lider olan Avusturya, son 16 grubunda ikinci olursa Türkiye ile karşılaşacak. Fransa ise iddiasız Polonya ile 1-1 berabere kalarak grupta ikinci oldu.

Spor 25 Haziran 2024
Nefes kesen maçta Avusturya, Hollanda'yı 3-2 yendi.

Euro 2024 D Grubu’nda iki maçını kaybeden Polonya dışında üç takım Fransa, Hollanda ve Avusturya’nın sahaya çıkarken grup lideri olma şansı vardı. Türkiye’nin Çekya’yı yenmesi ya da berabere kalması durumunda son 16’daki dakibi de bu grubun lideri olacaktı.

Avusturya ile Hollanda Berlin’de karşılaştı. Maç öncesi üçüncü sırada bulunan Avusturya, son 16’yı garantilemek için mutlak puan almak istiyordu.

Maça hızlıbaşlayan Avusturya, sol kanattan geliştirdiği atakta Donyell Mallen’ın kendi kalesine attığı gol ile öne geçti. İlk yarı Avusturya’nın 1-0 üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarıda tam bir gol düellosu vardı. 47’de hızlı gelişen Hollanda atağında Cody Gakpo ceza alanı içinde topla buluştu. Rakibini ekarte ettikten sonra harika vurdu. Skora 1-1’lik denge geldi.

Hollanda, golün sevincini fazla yaşayamadan 59’da tekrar yenik duruma düştü. Organize gelişen Avusturya atağında Romano Schimid’in vuruşuna Stefan de Vrij’in müdahalesi yeterli olmadı.

Pes etmeyen Hollanda 75’te Mempihs Depay ile tekrar 2-2’yu buldu. Bu dakikada Wout Weghorst’un indirdiği topta Mempis Depay düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı. Önce golü el gerekçesiyle iptal eden Slovak hakem Ivan Kruzliak, VAR müdahalesinden sonra orta noktayı gösterdi.

Ancak karşılaşmada son sözü Avusturya söyledi. 80’de ceza alanıa çarpazdan giren Madcel Sabitzer harika bir vuruşla takımını tekrar öne geçirdi. Kalan dakikalarda sonuç değişmeyince Avusturya puanını altı yaptı ve gözünün grubun diğer maçına çevirdi.

Kylian Mbappe Avrupa Şampiyonası’nda siftah yaptı

Sürpriz: Fransa, Polonya’ya takıdı

Fransa, gruptan çıkma şansı olmayan Polonya karşısına çıktı. BVB Dortmund Stadı’nda oynanan karşılaşmayı İtalyan hakem Marco Guida yönetti. Karşılaşmanın ilk yarısında Fransa’nın karşısına Polonya kalecisi Skorupski çıktı. Yaptığı birbirinden güzel kurtarışlarla Fransa’ya geçit vermedi.

Fransa’nın baskısı 56. dakikada sonuç verdi. Avusturya maçında burnu kırıldığı için maskeyle oynayan Kylian Mbappe hata yapmadı ve kaleciyi ters köşeye yatırarak takımını 1-0 öne geçirdi. Mbappe Avrupa Şampiyanaları’nda ilk kez gol sevinci yaşadı. Fransız bir oyuncu da ilk kez Euro 2024’te ağları havalandı. Fransa’nın kazandığı Avusturya maçında Wöber kendi kalesine gol atmıştı.

77’de hakem Marco Guida VAR karaıyla bu kez Polonya lehine penaltı atışı verdi. Robert Lewandowski’nin atışını kaleci Maignan kurtardı. ancak VAR tekrar devreye girdi. Kalecinin ayağınin çizgide olmadığı belirlenince penaltı tekrarlandı. Lewahdowski bu kez hata yapmadı ve skoru 1-1 yaptı. Kalan dakuikalarda Fransa’nın baskısı sonucu değiştirmedi.

Euro 2024'ün ikinci ev sahibi Türkiye! Kırmızı beyaz işgali anlattılarEuro 2024’ün ikinci ev sahibi Türkiye! Kırmızı beyaz işgali anlattılar

Türkiye’nin muhtemel rakibi Avusturya

Bu sonuçların ardından Avusturya altı puanla grubu lider tamamladı. Fransa beş puanda kalırken dört puanlı Hollanda en iyi dört üçüncüden biri olarak son 16’ya kaldı. Türkiye, Çekya karşısında galip gelmesi ya da berabere kalması durumunda grubu ikinci bitirecek ve D Gdubu’nun lideri Avusturya ile eşleşecek. İki takım 26 Mart’ta Viyana’da hazırlık maçında karşılaşmış ve sahadan Avusturya 6-1 galip ayrılmıştı.

Euro 2024'te boynuzlar kulağı geçti!Euro 2024’te boynuzlar kulağı geçti!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.