Nenad Bjelica Trabzonspor için Türkiye’ye geldi

Trabzonspor, teknik direktörlük için bir dönem Fenerbahçe'nin gündeminde bulunan Hırvat Nenad Bjelica’yı Türkiye'ye getirdi.

Spor 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nenad Bjelica, bir dönem Fenerbahçe ile görüşmüş ancak anlaşma sağlanamamıştı.

Geçen yılın şampiyonu Trabzonspor için bu sezon işler iyi gitmedi. Başkan Ali Ağaoğlu ve teknik direktör Abdullah Avcı ayrıldı. Başkan seçilen Ertuğrul Doğan ise yeni teknik direktör arayışlarında sona yaklaştı. Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica, Trabzonspor’un daveti üzerine Türkiye’ye geldi. Trabzonspor yönetiminin prensip anlaşmasına vardığı Hırvat teknik direktörle son detaylar görüşülecek. Anlaşma sağlanırsa Bjelica ile sözleşme imzalayacak.

İki takım da Fenerbahçe’ye benzemiyor mu?İki takım da Fenerbahçe’ye benzemiyor mu?

Hırvat teknik direktör Bjelica, daha önce Fenerbahçe’nin gündeminde yer alan isimdi. Bjelica 2020 yılındaki bir röportajında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile 3 kez görüştüklerini ancak, anlaşma sağlanamadığını söylemişti. 51 yaşındaki Bjelica, Austria Wien, Spezia, Lech Poznan ve Dinamo Zagreb gibi takımlarda görev aldı. Hırvat teknik direktör, son olarak 2020-22 yılları arasında ülkesinin takımlarından NK Osijek’i çalıştırdı. Bjelica, Dinamo Zagreb’te görev aldığı 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında 2 kez Hırvatistan Ligi şampiyonluğu ile 2017-18 sezonunda Hırvatistan Kupa şampiyonluğu, WAC St. Andra takımında görev aldığı 2009-10 sezonunda Avusturya Ligi şampiyonluğu ve 2011-12 sezonunda Avusturya orta bölge Lig şampiyonluğu yaşadı.

Trabzonspor, Beşiktaş'ın serisini bozdu, sıkıcı maç 0-0 bittiTrabzonspor, Beşiktaş’ın serisini bozdu, sıkıcı maç 0-0 bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.