Neuer milli takım kariyerini noktaladı

Alman futbolunda bir devir kapanıyor. Bayern Münih'in yıldız kalecisi Manuel Neuer milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Spor 21 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Neuer'den milli veda.

Alman futbol tarihinin en özel kalecilerinden biri olan Manuel Neuer bir daha milli takım forması giymeyeceğini açıkladı. An itibariyle Bayern Münih’in kalesini koruyan yıldız isim 15 yıllık milli takım kariyerini böylelikle noktaladı.

1.93 boyundaki kaleci Schalke altyapısından yetişip A takıma bu formayla yükseldikten sonra Bayern Münih’in dikkatini çekmişti. İlk olarak 2009’da Alman Milli Takımı için kadroya seçilen Neuer 2011’de Bayern Münih’in kalesini korumaya başladıktan sonra daha da revaçta bir isim haline geldi. Bu yıldan itibaren birinci kaleciliği bırakmayan Neuer tam 124 milli takım müsabakasında forma giydi. Takımının 2014 Dünya Kupası’nı kazanmasında büyük rol oynadı. İki kez yılın futbolcusu seçildiği Almanya’da tarihi performanslar ortaya koyan Neuer Alman Milli Takım formasını giydiği 124 karşılaşmada 118 gol yedi. Neuer bu maçların 51’inde kalesini gole kapadı.

Deneyimli isim son olarak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda takımının kalesini korumuş ve Almanya bu turnuvada çeyrek finalde İspanya’ya uzatmalar sonucu 2-1 mağlup olmuştu. Bastian Schweinsteiger’in ardından kaptanlık görevine gelen kaleci sekiz senedir pazubandını çıkarmamıştı. Almanya 15 yıl sonra kalesini emanet edeceği güvenilir bir eldiven bulmak zorunda.

Alman kaleci Neuer, cilt kanseri atlattığını duyurup cilt koruma ürünleri satan şirketini duyurduAlman kaleci Neuer, cilt kanseri atlattığını duyurup cilt koruma ürünleri satan şirketini duyurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.