New England Patriots’ta bir devir sona erdi: Bill Belichick buraya kadar

24 sezondur New England Patriots takımının koçluğunu yapan ve bu süreçte altı şampiyonluk yaşayan koç Bill Belichick takımdan ayrıldı.

Spor 12 Ocak 2024
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Patriots'ta bir devrin sonu geldi.

71 yaşındaki efsane koç Bill Belichick ve New England Patriots’ın yolları 24 sene sonra ayrıldı. Deneyimli isim ve takım sahibi Robert Kraft arasında bir süredir devam eden görüşmelerden ayrılık kararının çıktığı ve kararın ortaklaşa alındığı belirtildi.

Belichick 24 senelik Patriots kariyerinde 6 kez Super Bowl kazandı, Tom Brady ile birlikteliği tarihi başarıları beraberinde getirdi. Play-offlar dahil olmak üzere aldığı 296 galibiyet bir koçun bir takımın başında kazandığı en fazla ikinci galibiyet sayısı olarak tarihe kazındı (İlk sırada George Halas-Chicago Bears 324 galibiyetle).

NFL'de play-off resmi netleşti, Packers içeride Jaguars dışarıdaNFL’de play-off resmi netleşti, Packers içeride Jaguars dışarıda

Belichick’in Patriots başında başardıklarından bazıları şunlar:

– 17 bölge şampiyonluğu, NFL tarihinde bu alanda bir baş antrenör tarafından kazanılan en fazla şampiyonluk sayısı; Shula, Andy Reid ve Tom Landry 13 şampiyonlukla ikinci sıradadır.

– Super Bowl döneminde bir baş antrenör tarafından en çok kazanılan dokuz konferans şampiyonluğu.

– 12 Super Bowl karşılaşması (asistanlık yaptığı dönem de dahil).

– Baş antrenör olarak 21 galibiyet sezonu (NFL’de galibiyet sayısının, mağlubiyet sayısından fazla olduğu sezonlara galibiyet sezonu – win season denir); Halas (40), Shula (33), Lambeau (33) ve Landry’den (29) sonra.

– NFL tarihinde yenilgisiz ve beraberliksiz dört normal sezondan biri (2007). 1978’den 2020’ye kadar oynanan 16 maçlık program kapsamındaki tek sezondu.

Tom Brady, Birmingham'a ortak olduTom Brady, Birmingham’a ortak oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.