NFL’de play-off resmi netleşti, Packers içeride Jaguars dışarıda

NFL'de normal sezonun son hafta maçları oynandı. Play-off resminin netleştiği karşılaşmalarda Green Bay Packers kendini play-off potasına atarken Jacksonville Jaguars hayal kırıklığı yaşadı.

Spor 9 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
NFL'de son hafta maçları oynandı.

Amerikan Futbolu Ligi NFL’de son hafta maçları oynandı ve play-off ağacı şekillendi. Haftanın ilk maçında Pittsburgh Steelers, Baltimore Ravens’ı 17-10 yenerek zafere uzandı ve adını play-off’a yazdırmayı başardı. Öte yandan Houston Texans da Indianapolis Colts’u 23-19 yenerek çaylak oyun kurucu CJ Stroud önderliğinde play-off yapmayı başardı.

Son hafta şoku yaşayan takımlardan biri Trevor Lawrence önderliğindeki Jacksonville Jaguars oldu. Jaguars kazanması halinde play-off potasına gireceği mücadelede Tennessee Titans deplasmanından 28-20 mağlup döndü. Green Bay Packers’ın sahasında Chicago Bears’ı 17-9 yenmesiyle beraber play-off bileti Green Bay’e gitti.

Son haftanın önemli hikayelerinden biri de efsanevi koç Bill Belichick’in yüksek ihtimalle New England Patriots takımı başında son maçına çıkması oldu. Belichick Tom Brady’li kadroyla sayısız başarıya ulaştığı kulüple son hafta maçında New York Jets’e 17-3 yenildi.

Lakers derbide nefes aldıLakers derbide nefes aldı

Haftanın sonuçları:

Carolina Panthers – Tampa Bay Buccaneers 0-9

Cincinnati Bengals – Cleveland Browns 31-14

Detroit Lions – Minnesota Vikings 30-20

New Orleans Saints – Atlanta Falcons 48-17

Arizona Cardinals – Seattle Seahawks 20-21

Los Angeles Chargers – Kansas City Chiefs 12-13

Las Vegas Raiders – Denver Broncos 27-14

New York Giants – Philadelphia Eagles 27-10

San Francisco 49ers – Los Angeles Rams 20-21

Washington Commanders – Dallas Cowboys 10-38

Miami Dolphins – Buffalo Bills 14-21

Play-off’ta seri başları AFC’de lider Ravens ve NFC’de lider 49ers oldular. Wild card maçları bu hafta sonu sahne alacak. NFC Konferansı ikincisi Dallas Cowboys ve yedincisi Green Bay Packers pazarı pazartesiye bağlayan gece 00.30’da karşı karşıya gelecekler. Aynı konferansın üçüncüsü Detroit Lions ve altıncısı Los Angeles Rams ise aynı gece 04.00’te kozlarını paylaşacaklar. NFC’deki bir diğer eşleşme Tampa Bay Buccaneers – Philadelphia Eagles maçı da pazartesiyi salıya bağlayan gece 04.00’te. Bu maçlardan galip çıkan takımlardan normal sezonu en düşük sırada tamamlayan ekip NFC’de normal sezonu lider tamamlayan San Francisco 49ers ile konferans yarı finalinde karşı karşıya gelecek. Öteki yarı final eşleşmesini wild card maçlarından galip çıkan diğer NFC takımları oluşturacak.

AFC Konferansı’nda wild card maçları cumartesiyi pazara bağlayan gece Houston Texans ve Cleveland Browns arasında oynanacak maçla başlayacak. Aynı gece 04.00’te Kansas City Chiefs, Miami Dolphins’i konuk edecek. Buffalo Bills’in Pittsburgh Steelers’ın ağırlayacağı maç pazar akşamı 21.00’de. Bu maçlardan galip çıkan takımlardan normal sezon sırası en düşük olanı Baltimore Ravens’la konferans yarı finalinde eşleşecek. Öteki yarı final eşleşmesini wild card maçlarından galip çıkan diğer AFC takımları oluşturacak.

İşte NFL’de play-off ağacı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.