Kadınlar Dünya Kupası: Nijerya geri döndü, ev sahibi Avustralya’yı üzdü

Avustralya ve Yeni Zelanda'nın ortaklaşa düzenlediği FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda heyecan 3 maçla sürdü. ABD ve Hollanda 1-1 berabere kalırken Portekiz Vietnam'ı 2-0'la geçti. Günün son maçında Nijerya, 1-0 geri düştüğü maçta ev sahibi Avustralya'yı 3-2 yendi.

Spor 28 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Kadınlar Dünya Kupası'nda Nijerya sürprizi.

FIFA Kadınlar Dünya Kuapsı’nda heyecan B ve E Grubu’ndaki maçlarla sürdü. E Grubu’nda günün ilk maçında ABD ve Hollanda karşılaştı. Avrupa temsilcisi 17’de Jill Roord’un golüyle öne geçti. ABD 62’de Lindsey Horan’la beraberliği yakaladı ve maç 1-1 bitti. Bir diğer maçta Portekiz 7. dakikada Telma Encarnaçao ve 21. dakikada Francisca Nazareth’in golleriyle Vietnam’ı 2-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından ABD ve Hollanda 4’er puanla ilk ikide. Portekiz 3 puanla 3. ve puanı olmayan Vietnam son sırada.

B Grubu’nun tek maçında ev sahibi Avustralya ve Nijerya karşılaştı. Kangurular 45+1’de Emily van Egmond’un golüyle 1-0 öne geçti. 45+6’da Uchenna Kanu sahneye çıktı ve maça denge geldi. Osinachu Ohale 65’te Nijerya’yı öne geçiren gole imza attı. 72’de Asisat Oshoala skoru 3-1 yaptı. Avustralya 90+10’da Alanna Kennedy’yle farkı 1’e indirdi ancak bu gol geri dönüşe yetmedi. Nijerya 2023 Dünya Kupası’nda galibiyet alan ilk Afrika takımı oldu. Bu sonuçların ardından Nijerya 4 puanla grup liderliğine yükseldi. Kanada 4 puanla ikinci ve Avustralya 3 puanla 3. durumda. Puanı bulunmayan İrlanda son sırada.

Dünya Kupası'nda İspanya ve Japonya tam gazDünya Kupası’nda İspanya ve Japonya tam gaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.