Nikola Jokic tarihe geçiyor… ‘Kral’ın boynu bükük kalıyor

Üst üste 4 maçta, 20 sayı ve üstü ile triple-double yapan ilk oyuncu olan Nikola Jokic'in takımı Denver Nuggets, 'Kral' LeBron James'in forma giydiği Los Angeles Lakers'ı devirdi ve seriyi 2-0'a getirdi.

Spor 20 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
NBA'de açılış günü ve Christmas gecesi programı belli oldu.

Bir yanda Denver Nuggets’tan Nikola Jokic diğer yanda Los Angeles Lakers’ta ‘kral’ lakaplı LeBron James. NBA Batı Konferansı finalinde iki süper yıldız karşı karşıya geliyor. Saha avantajı bulunan Denver, ilk iki maçta bunu kaybetmedi. Ball Arena’nda rakibini 108-103 yenerek seride 2-0 öne geçti.

Euroleague'de finalin adı: Olympiakos - Real MadridEuroleague’de finalin adı: Olympiakos – Real Madrid

Nuggets’ın all-star yıldızı Nikola Jokic 23 sayı, 17 ribaunt, 12 asistle bir kez daha triple double yaptı. Sırp oyuncu NBA play-off tarihinde üst üste 4 maçta, 20 sayı ve üstü ile triple-double yapan ilk oyuncu oldu. Jokic’e en büyük yardımsa Jamal Murray’den geldi. Murray 37 sayı atarken bunları 23’ü dördüncü çeyrekte geldi. Lakers’ta LeBron James ve Austin Reaves 22’şer, Rui Hachimura ise 21 sayı attı. Serinin üçüncü maçı 21 Mayıs’ta Los Angeles’ta oynanacak.

Bir süper yıldız doğuyor! NBA'ye gelmeden insanları sokağa çıkardıBir süper yıldız doğuyor! NBA’ye gelmeden insanları sokağa çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.