Nöbetçi golcü Batshuayi Fenerbahçe’yi yine ipten aldı

Fenerbahçeli Michy Batshuayi Karagümrük maçında da oyuna sonradan girip gol sevinci yaşadı. Belçikalı yıldız yedek soyunduğu maçlarda sağladığı katkıyla dikkat çekiyor.

Spor 16 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin Karagümrük'ü yendiği maçta Michy Batshuayi sonradan oyuna girip yine gol attı.

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe’de Michy Batshuayi’nin performansı dikkat çekiyor. Son olarak Fatih Karagümrük’e karşı oynanan maçta takımı 1-0 yenik durumdayken oyuna giren Belçikalı sarı-lacivertlilerin ikinci golünü kaydederek bir kez daha takımını galibiyete taşıdı.

Michy Batshuayi Fenerbahçe’de yedekten oyuna girerek attığı gollerle Semih Şentürk’ü andıran bir performans sergiliyor. Bir önceki sezonun başında Beşiktaş’tan ayrılarak sarı-lacivertlilere imza atan Belçikalı çubuklu forma altında kariyerinin de en istikrarlı sezonlarını yaşıyor. Kadıköy’de geçen ilk yılında tüm kulvarlarda 1860 dakika süre alan Batshuayi takımına 20 gollük bir katkı sağlamayı başarmıştı.

Yıldız santrfor bu sezon başında göreve gelen İsmail Kartal ve takıma dahil olan Edin Dzeko sonrası genellikle yedek kulübesine çekilmesine karşın kariyerinin hücum anlamında en etkili sezonunu yaşıyor. Dzeko’nun yanına ya da yerine oyuna dahil olduğu karşılaşmalarda çok kritik galibiyet gollerine imza atan Batshuayi takımını da pek çok müsabakada krizden çıkarmayı başardı.

Bir kez 11’de başladı, orada da hat trick yaptı

Michy Batshuayi bu sezon Süper Lig’de yalnızca bir maça ilk 11’de başladı. 20’nci hafta maçında Kayserispor’a karşı deplasmanda as takımda soyunan Belçikalı takımının 4-3 kazandığı maçta hat trick yapmayı başarmıştı. Yıldız golcü ligdeki diğer yedi golünü ise sonradan oyuna girdiği müsabakalarda attı.

Türkiye Kupası’nda ise 11’de daha fazla şans bulan Batshuayi kupada oynanan üç maça da 11’de çıktı. Bu maçlarda altı gole katkı sağlayan Belçikalı Avrupa arenasında da altı kez fileleri sarsma başarısı gösterdi.

Kariyerinin dakika başına en verimli sezonu

Bu sezon kariyerinin dakika başına en çok gol attığı sezonunu geçiren Batshuayi geçen sezon da 1860 dakikada 20 gol atmayı başarıp 93 dakikada bir gol katkısı sağlamıştı. Bu yıl rakamlarını daha da geliştiren golcü isim 1516 dakika sahada kalarak 22 kez fileleri sarstı. Batshuayi mevcut sezonda 69 dakikada bir gol katkısı veriyor.

Bu sezon attığı gollerle takımına direkt 15 puan kazandıran Batshuayi şampiyonluk yarışında son virajlara girilen dönemde son altı lig maçında attığı beş golle dikkat çekiyor.

Deplasman kralı Fenerbahçe!Deplasman kralı Fenerbahçe!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.