Norveçli Hovland FedEx Kupası şampiyonu!

Golfte sezonun en büyük turnuvalarından biri olan FedEx turnuvasını 25 yaşındaki Norveçli Viktor Hovland kazandı.

Spor 29 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Norveçli golfçüden iki haftada iki zafer.

11 yaşına kadar eline sopa almayan, babası bir seneliğine St Louis’ye çalışmaya gittiğinde dönüşte golf takımıyla kapıyı çalan ve bu hediyeyle golfe adım atan bir sporcu. Sadece 7-8 gün ışığının olduğu Norveç kışlarında, zeminin karlı olmadığı zamanlarda çıkıp antrenman yapabilen ve bu şartlar altında golf sporuna aşık olan Viktor Hovland, 2015 yılında Oklahoma State’in golf koçu Allan Bratton sayesinde ABD’ye geldi.

Daha çok snowboard ve kayak gibi kış sporlarıyla ünlü bir ülkeden çıkıp açık hava sporu olan golfe merak salan Hovland için bu geliş, birçok kapının da açılması anlamına gelmiş. Sporcu, geçtiğimiz pazar günü FedEx Cup’ta parın 7 altında kaldı ve zafere uzandı. Kupaya formda gelen ve geçen hafta Illinois’daki Olympia Fields’ta BMW Şampiyonası’nı kazanan Hovland, FedEx Kupası’ndaki zaferle beraber son 2 haftada toplamda 21.6 milyon dolar elde etti.

Suudi Arabistan spora servet harcıyorSuudi Arabistan spora servet harcıyor

Hovland zaferinin ardından “Çok güzel bir yıl oldu. Bu sezon daha ileri adımlar attığımı, majör turnuvalarda mücadele ederek tecrübe kazandığımı düşünüyorum. Sonunda ABD’de büyük bir turnuva kazandım. Jack Nicklaus’un turnuvasını kazandım ve bundan sonra daha iyi olduğumu fark ettim, iyi hissettirdi. Son haftalar kesinlikle sürrealdi. Tabii ki bunları hayal ediyorsunuz ancak beklemediğiniz anlarda gerçek oluyor” dedi.

Hovland, FedEx Kupası’nı kazanarak Rory McIlroy, Tiger Woods, Jordan Spieth ve Dustin Johnson gibi seçkin bir listeye adını yazdırdı.

Devrim golften mi başlayacak?Devrim golften mi başlayacak?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.