Novak Djokovic Fransa Açık’tan çekildi

Erkekler dünya sıralamasının 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic çeyrek finale yükseldiği Fransa Açık (Roland Garros) Grand Slam Turnuvası'ndan sakatlığı nedeniyle çekildi, 1 numara unvanını da İtalyan Yannik Sinner'a bıraktı.

Spor 5 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Djokovic'ten Fransa Açık'a sakatlık vedası.

Sırp yıldız Novak Djokovic Fransa Açık yolculuğuna daha fazla devam edemedi. Sağ dizinden sakatlığı olan deneyimli sporcu turnuvadan çekildiğini açıkladı. Böylelikle Djokovic’in çeyrek finalde karşılaşacağı Casper Ruud adını direkt yarı finale yazdırdı. Nole’nin elenmesiyle erkeklerde daha önce Fransa Açık zaferi kazanan hiçbir sporcu kalmadı. Turnuva bittiğinde şampiyon olan isim Fransa’daki ilk zaferine uzanacak ve adını Roland Garros tarihine yazdıracak.

Novak Djokovic sonuncusu geçen sezon olmak üzere Paris’te üç kez zafere uzanmıştı. Ancak deneyimli sporcu bu sefer çok sallantılı bir turnuva geçiriyordu. 3. turda Lorenzo Musetti ve 4. turda Francisco Cerundolo’ya karşı oynadığı beş setlik iki maç Djokovic’in turnuvasının kısa sürmesine neden oldu. Bu maçlarda vücuduna fazlasıyla yüklenmek durumunda kalan, elenmenin eşiğinden büyük çabayla dönen Djokovic sonu getiremedi. İki karşılaşmanın toplamında 9 saatten fazla kortta kalan 37 yaşındaki yıldız tenisçi Cerundolo maçının 2. setinde tıbbi mola almıştı.

Nole’nin bu turnuvaya gelirken tam 24 grand slam şampiyonluğu bulunuyordu. Bu alanda rekoru elinde bulunduran Sırp geliştirme çabasındaydı. 2 numaralı seribaşı Jannik Sinner son şampiyon Djokovic’in bıraktığı puanlar sonrası 10 Haziran’da güncellenecek erkekler dünya sıralamasında zirveye çıkmayı garantiledi. 2024 Avustralya Açık’ta kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğunu yaşayan 22 yaşındaki Sinner dünya 1 numarasına yükselen ilk İtalyan erkek tenisçi olacak. Öte yandan bu çekilmenin ardından 2004’ten bu yana ilk kez Roland Garros finalinde Nadal, Federer ve Djokovic’ten biri olmayacak.

Sporda salı gündemi: Galatasaray bayrakları boğazda dalgalanıyorSporda salı gündemi: Galatasaray bayrakları boğazda dalgalanıyor

Alcaraz ve Swiatek hata yapmadı

Fransa Açık’ta (Roland Garros) erkeklerin 3 numaralı seribaşı Carlos Alcaraz, 9 numaralı seribaşı Stefanos Tsitsipas’ı 3-0 yenerek yarı finale yükseldi. 2 saat 15 dakika süren mücadeleyi 3-0 (6-3, 7-6, 6-4) kazanan Alcaraz, yarı finalde 2 numaralı seribaşı Jannik Sinner’in rakibi oldu. Sinner, Grigor Dimitrov’u (10) 3-0 (6-2, 6-4, 7-6) mağlup ederek yarı finale çıktı.

Kadınlarda 2020, 2022 ve 2023 şampiyonu Swiatek, 2019 finalisti Marketa Vondrousova’yı (5 numaralı seribaşı) 6-0 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yenerek tur atladı. 2022 finalisti Coco Gauff (3) da Ons Jabeur (8) karşısında ilk seti 6-4 kaybetmesine rağmen sonraki setleri 6-2 ve 6-3 kazanarak Swiatek’in rakibi oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.