O artık Türkiye’nin en genç büyük ustası: Ediz Gürel

Türk satrancının yetiştirdiği son yıldız Ediz Gürel parlamaya devam ediyor. Gürel Prag Satranç Festivalinde gösterdiği performansla GM unvanını alarak 15 yaşında büyük usta oldu.

Spor 7 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
15 yaşındaki Ediz'den dev başarı.

Türkiye Satranç Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre 15 yaşındaki Ediz Gürel Türk satranç tarihinin en genç büyük ustası oldu. Çekya’da düzenlenen Prag Satranç Festivali’ne katılan Ediz gösterdiği performansla Türk satranç tarihinin en genç GM unvanı alan sporcusu oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu haberinde “15. Büyük ustamız genç yıldızımız, başarılı sporcumuz Ediz Gürel. Ediz Gürel bu başarısıyla aynı zamanda ülkemizin en genç GM unvanı alan sporcusu oldu. Prag Satranç Festivalinde göstermiş olduğu müthiş performans ile son GM normunu tamamlayan sevgili sporcumuz Ediz Gürel ile gurur duyuyoruz” dendi.

2023 yılında Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası’nda 14. olarak Büyükusta (GM) normu kazanan Gürel turnuva sonrası FIDE World Cup’a katılım hakkı elde eden en genç Türk satranç sporcusu oldu. Dünya Kupası’na ilk turda veda etti. Cumhuriyetimizin 100. Yılı Türkiye İş Bankası Satranç Kupası finalinde büyük usta Emre Can’ı 2-0 yenerek şampiyon oldu.

Bir yanda büyük usta, karşısında 15 yaşındaki Ediz...ve 28 hamlede matBir yanda büyük usta, karşısında 15 yaşındaki Ediz…ve 28 hamlede mat

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.