Obradovic iş başında! Real Madrid’i yıktı, saha avantajını aldı

EuroLeague’de play-off'u deplasman takımlarının iki galibiyetiyle başladı. Partizan, Real Madrid'i; Maccabi Tel Aviv de Monaco'yu yenerek saha avantajını aldı.

Spor 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Obradovic'in Partizan'ı, Madrid deplasmanında saha avantajını aldı!

Madrid’deki büyük heyecan birçok şey vaat ediyordu. Chus Mateo ve Zeljko Obradovic’i karşı karşıya getiren seride ilk maç beklentileri karşıladı. Çekişmenin bir an olsun kopmadığı mücadelede ilk çeyrek 22-22 geçildi. Konuk Partizan ikinci çeyrekte daha iyi hücum eden taraftı ve devreye 48-44 Partizan üstünlüğüyle girildi.

Real Madrid uzunu Walter Tavares’i sakatlık nedeniyle kaybetse de ikinci yarıda daha sert savunma yapan taraftı. Madrid, üçüncü çeyrekte yalnızca 15 sayı yedi ve son çeyreğe 64-63 önde girdi. Gabriel Deck’in etkili oyunuyla geri dönen Madrid’e cevap Kevin Punter’la beraber Partizan’dan geldi. Maç son topa kadar başa baş gitti. Deck aldığı basket faulle takımını 87-86 öne geçirdi. Fakat son sözü Punter söyledi ve Guerschon Yabusele’nin elinin üstünden attığı üçlükle takımını seride 1-0 öne geçiren galibiyeti getirdi.

Ne onlar bir, ne biz sekiz: Olympiakos – Fenerbahçe BekoNe onlar bir, ne biz sekiz: Olympiakos – Fenerbahçe Beko

Partizan böylelikle saha avantajını eline geçirdi. Sırp ekibinde Punter 26 sayıyla devleşti. Zach Leday 13 sayıyla takım arkadaşına destek oldu. Real Madrid’de ise Gabriel Deck’in 24 sayısı yeterli olmadı.

Maccabi sert savundu avantajı kaptı

Bir başka çeyrek final eşleşmesinde Monaco, ilk maçta evinde Maccabi Tel-Aviv’i ağırladı. Maçın başından sonuna dek dış şutlarda ritim bulamayan ev sahibi ekip bir türlü üstünlüğü ele geçiremedi. Maccabi cephesinde Wade Baldwin ve Lorenzo Brown ikilisi son derece etkili olurken Maccabi, rakibini 70 sayının altında tuttuğu mücadeleyi 79-67 kazandı. Maccabi’de Baldwin 20 ve Brown 15 sayı üretti. Monaco, maç boyunca 26’da 4 üçlük attı. Alpha Diallo ve Mike James’in 15’er sayısı galibiyete yetmedi.

11 gün 7 maç 2 kupa: Şampiyon Fenerbahçe!11 gün 7 maç 2 kupa: Şampiyon Fenerbahçe!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.