Okan Buruk: Eleştiriler umurumda değil!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Alanyaspor'u 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından basın toplantısında konuştu. Kasımpaşa ve RFS maçları sonrası kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili bir soruyu yanıtlayan Buruk "Umurumda değil" dedi.

Spor 6 Ekim 2024
Okan Buruk çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray, Alanyaspor’u 1-0 mağlup ederek Süper Lig’de puanını 22’ye yükseltti ve Beşiktaş’ın berabere kalıp Fenerbahçe’nin bay geçtiği haftada liderliğini perçinledi. Son iki maçta Kasımpaşa ve RFS’ye karşı skor üstünlüğünü koruyamayıp beraberliklerle yetinen sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Buruk kendisine yöneltilen “Son iki maçın ardından sizinle ilgili çok yoğun eleştiriler oldu. Daha çok taraftar üzerinden de bakacak olursak bu eleştirilerin çok haksız olduğunu düşünüyor musunuz ve bunlar sizi motive ediyor mu” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Haksız veya haklı, olacak ve olması gerekiyor ama bir şey var hiç umurumda değil! Hiç umurunuzda olmayınca çok fazla kafaya takmıyorsunuz. Benim o şekilde kaybedecek bir vaktim yok çünkü üç günde bir maça çıkıyorum. Eleştiri olacak, olması da gerekiyor ama bu beni olumsuz etkilemiyor. Olumlu eleştiri olduğunda da çok umurumda olmuyor. Bir maç kazanınca yükseklere çıkarılıyorsunuz, kaybedince gömüyorlar. Eleştiriye açığım, herkesin kendi fikirlerini beyan etmesini güzel buluyorum. Zaten futboldaki ilgi herkesin yorumlayabileceği bir spor olmasından kaynaklı. Dediğim gibi çok umurumda değil ve etkilenmiyorum ama bunlardan etkilenip maça gelip farklı şeyler yaşayan insanlar olabiliyor. Onlar için de en önemli şey tuttuğumuz takıma destek olmak, taraftarlık da bunu gerektirir. İyi günde, kötü günde takımınızın yanında olduğunuzda gerçek taraftar oluyorsunuz.”

Ben geldiğimde 13’üncüydük

Taraftarlara yönelik sözlerini sürdüren Buruk şöyle devam etti:

“Taraftar bazen kızacaktır, kızmaları da gerekir. Ben ve oyuncularım bazen kızılacak şeyler de yapabiliyoruz. Sevindirecek şeyleri daha çok yaptık. İki senedir hep sevindirdik. O yüzden sevindirmeye alıştıran da biziz çünkü ben geldiğimde Galatasaray 13’üncü bitirmişti ligi. Bir dönem küme düşme hattında gezdiğimiz maçlar da olmuştu. O yüzden bunun üzerine iki senelik başarı ve şampiyonluk, üstüne bu seneki iyi başlangıç… Taraftarımızı iyi olmaya alıştıran, iyi oyuncuları getirip oynatmaya çalışan biziz. Biz iki sendir kendi işimize odaklandık. Bu süreçte her kaybettiğim maçtan sonra tabii ki eleştirildim. Bundan sonra da inşallah maç kaybetmeyelim ama olursa yine eleştirileceğiz. Bu iş saygı çerçevesinde olsun da demiyorum çünkü öyle bir ülkede yaşamıyoruz. Burada ‘insanları nasıl linç ederiz, nasıl üstüne gideriz’ diye yaşadığımız bir ülkedeyiz maalesef. Benim için de başkası için de kim için olursa olsun her şey normal geliyor ve buna da çok fazla odaklanmıyorum.”

Galatasaray Yunus Akgün'e duacı: Milli araya firesiz girildiGalatasaray Yunus Akgün’e duacı: Milli araya firesiz girildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.