Okan Buruk eleştirilerin odağında: Büyük maçlarda istediği sonuçları alamadı

Young Boys'a evinde 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Galatasaray'da en fazla eleştirilen isimlerden biri teknik direktör Okan Buruk oldu. Buruk yönetimindeki Galatasaray son dönemde kritik maçlarda istediği sonuçları alamadı.

Spor 28 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Okan Buruk'un planları büyük maçlarda işe yaramadı.

Okan Buruk 2022-23 sezonu başında Galatasaray’ın başına geçti. Dursun Özbek yönetiminin teknik direktör hamlesi olarak öne çıkan Buruk iki sezonda da takımını şampiyonluğa taşıdı. Özbek yönetiminin göreve devam etmesiyle takımının başında yeni sezona başlayan Buruk’tan Şampiyonlar Ligi’nde de başarı bekleniyordu.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Geçen sezon 102 puan toplayarak rekor kırıp şampiyon olan Galatasaray 3-2 yenildiği maçın rövanşında evinde 1-0 kaybederek Young Boys’a boyun eğdi. Cimbom böylece Şampiyonlar Ligi’nin uzağında kaldı. Süper Kupa’yı da 5-0 kaybeden takım sezon başında oynadığı kritik maçlarda sınıfta kaldı. Geçen sezondan kalma cezası nedeniyle kulübede yer alamayan Buruk özellikle İsviçre ekibine karşı tercih ettiği 11 sebebiyle çok eleştirildi. Michy Batshuayi ve Mauro Icardi’yi aynı anda 11’e yazan ve orta saha direncinden kısan Okan Buruk’un taktiği işe yaramadı. Young Boys dirençli kaldı, orta sahayı rahat geçmekten yaarlanarak daha fazla fırsat üreten takım oldu. Maç sonuna gelindikçe direnci daha da artan ekip 88. dakikada galibiyet golünü de buldu. Galatasaray sahadan hüsranla ayrılırken planı işe yaramayan Okan Buruk en büyük eleştirileri alan isim oldu.

Türk futbolu ülke puanında da darbe aldıTürk futbolu ülke puanında da darbe aldı

Buruk’un bu denli eleştirilmesi yalnızca Şampiyonlar Ligi biletinin alınamamasından ileri gelmiyor. Galatasaray bir süredir kritik/büyük diye nitelendirilebilecek maçlarda tökezliyor. Bundan önce 3 Ağustos tarihinde oynanan ve sezonun ilk resmi maçı olan Beşiktaş maçında da benzer olay yaşandı. Buruk’un oyun planı özellikle Lucas Torreira’nın erken sarı kartından sonra olumsuz etkilendi. Beşiktaş maçın sonunda rakibinin dağılmasından yararlanıp üst üste goller buldu ve karşılaşmayı 5-0 gibi tarihi bir skorla kazanarak 102 puanlı rekortmen rakibinin arkasındaki rüzgarı da kesti.

Buruk’un bundan önceki kritik maç yenilgisi bir başka ezeli rakip Fenerbahçe’ye karşıydı. Ligin 37. haftasında karşılaşan iki takımın mücadelesinde Galatasaray’a şampiyonluk için beraberlik dahi yetiyordu. Kanarya 20. dakikada 10 kişi kaldı. 50 bin taraftarının önünde olan Galatasaray bir gol dahi bulsa belki de maçı kapatacaktı. Ancak Fenerbahçe çok daha iyi bir oyun ortaya koyarak daha fazla fırsat yakalayan ve nihayetinde duran toptan golü bularak sonuca giden taraf oldu. 1-0’lık skor sonrası şampiyonluk bir hafta rötar yaparken büyük maç zaafı bir kez daha ortaya çıktı.

'Buruk' Galatasaray! Devler Ligi'ne yenilgiyle veda‘Buruk’ Galatasaray! Devler Ligi’ne yenilgiyle veda

“Bir kez daha ortaya çıktı” denmesinin sebebi Sparta Prag eşleşmesinden başkası değil. Kopenhag deplasmanında istediği sonucu alamayan ve Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkma şansını kaçıran Galatasaray yoluna Avrupa Ligi’nde devam etti. Burada Çek temsilcisi Sparta Prag ile eşleşen takım ilk maçı evinde 3-2 kazandı. Ancak bu avantajı koruyamayan Cimbom deplasmanda 4-1 yenilerek rakibine mağlup oldu. Son dört Avrupa maçının tamamında kırmızı kart gören Galatasaray’ın söz konusu kötü serisi bu eşleşmede başladı ve kâbus son olarak Young Boys eşleşmesinde devam etti. Cimbom iki maçı da 11 kişi tamamlayamadı. Okan Buruk’un büyük maç planları vasatın altında kalırken bunun gerginlik yarattığı takım sahada eksik kalarak hedeften uzak kalacak görüntü sergiledi.

Şampiyonlar Ligi kapısında ‘Buruk’ acı…Şampiyonlar Ligi kapısında ‘Buruk’ acı…

Yayıncı kuruluşu bekleyen kâbus: Büyükler cuma-cumartesi oynamayacakYayıncı kuruluşu bekleyen kâbus: Büyükler cuma-cumartesi oynamayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.