Okan Buruk transferden bahsetti, tartışılan görüntüsü için özür diledi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk önemli açıklamalar yaptı. Transferler hakkında konuşan Buruk şampiyonluk kutlamasında gündeme gelen görüntüleri için özür diledi.

Spor 6 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Gündeme dair demeçler veren Okan Buruk devamında günah çıkardı.

Galatasaray’la sözleşme uzatmaya hazırlanan son iki sezonun şampiyon teknik direktörü Okan Buruk kulüp televizyonuna konuştu. Icardi ve Barış Alper’in geleceklerine değinen Buruk transferden bahsetti, şampiyonluk kutlamalarında kamuoyuna yansıyan küfürlü tezahürata eşlik etme görüntüleri hakkında da günah çıkardı.

Başkan Dursun Özbek’le Erden Timur’un görevlerini devralması beklenen İbrahim Hatipoğlu’nun da olduğu bir ortamda toplantı yapan Okan Buruk devamında şu açıklamaları yaptı:

“Transferde Galatasaraylı taraftarları çok mutlu edecek opsiyonlarımız var. Başkanımız bu konuda çok istekli, özellikle transferde ne istersek yapacağımızı söyledi. Başkan ve yönetimimizin desteğiyle taraftara güçlü bir takım seyrettirmek istiyoruz. Galatasaray takımı çok güçlü bir kadro kuracak. Geçen sene bizim için ders. İki sene önce ortada transfer yokken hedefimizin şampiyonluk olduğunu söylemiştim. Bugün başkanımızla toplantı yaptık. Başkanım sağ olsun bu sene çok güçlü bir bütçeyle transfer işinde olacağının müjdesini verdi” dedi.

Dört bölgeye transferin haberini verdi

“Şampiyonlar Ligi bizim için büyük bir hedef. Galatasaray’ın hedefleri çok büyük, Galatasaray camiası aksine izin vermez. Transferde dört mevkide eksiklerimiz olduğunu düşünüyoruz ve buralara transfer yapacağız. Aile olabileceğimiz, bizim yapımıza uygun, uyum sağlayabilecek oyuncular arzuluyoruz. Galatasaray’ın teknik direktörü olmak çok ayrı bir şey. Galatasaraylıları mutlu etmek için çok çaba sarf ettik ve mutlu olduk. Önümüzdeki Süper Kupa’yı da alarak bir kupa daha hediye etmek istiyoruz taraftarlarımıza. Bir bütün olduk ve bu bütünlük bize başarıları getirdi” dedi.

Mertens’le nikah tazeleneceğini Ciro üzerinden belirtmeyi tercih eden Buruk, “Ciro Mertens’in de sözleşmesini uzatacağız. 2 şampiyonluk sahibi oldu şimdiden” şeklinde konuştu.

‘Kutlamalarda abarttığımız yerler oldu’

Florya’daki şampiyonluk kutlamalarında kamuoyuna yansıyan küfürlü tezahürata eşlik ettiği görüntüler hakkında da konuşan Buruk, “Şampiyonluk kutlamalarıyla ilgili bir şey söylemek istiyorum. Kutlamalarda abarttığımız yerler oldu. Bu konuda rahatsız olduğum, mutsuz olduğum yerler oldu. Okan Buruk olarak yıllarca insanların gözünde bir imajım var. Bunun etkilenmesinden dolayı üzüldüm. Özür dilemek istiyorum. utlamalar bazen o coşkuyla abartılabiliyor. Kimseyi hedef göstermesek de bazen yanlışlıklar olabiliyor. Kulüp başkanları ve futbolcularda da oluyor. Birçok şeyde görüyoruz. Bu konuda rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. Bizler örnek insanlarız. Örnek olmaya devam etmeliyiz. Türk futboluna doğru bir şekilde hizmet etmeliyiz. Türk futboluna yakışır kişiler olmalıyız. Altını çizmek istedim” açıklamasını yaptı.

Icardi ve Barış Alper müjdesi verdi

Takımda kalıp kalmayacakları merak edilen Mauro Icardi ve Barış Alper Yılmaz hakkında da konuşan Okan Buruk, “Bugün Icardi ile konuştum. Keyfi çok iyi. Mutlu. Ailesiyle beraber. Önümüzdeki hafta Arjantin’e gidecek. Ondan sonra Temmuz’da bizimle birlikte kampa katılacak. Barış Alper bu sezon da bizimle olacak. Onunla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Okan Buruk hakkında suç duyurusunda bulunduFenerbahçe Okan Buruk hakkında suç duyurusunda bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.