Okan Buruk’un ‘büyük maç’ çilingiri: Barış Alper Yılmaz

Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz 5-1 kazanılan Trabzonspor maçında ilk golün asistini yaparak rakibin kilidini açtı. Okan Buruk'un sol bekten sağ açığa kadar her pozisyonda görev verdiği futbolcu büyük maçlardaki performansıyla fark yarattı.

Spor 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Barış Alper Yılmaz, Trabzonspor karşısında ilk golü attıran isim oldu.

Süper Lig’in 21’inci haftasında Fenerbahçe’nin Samsunspor’a puan kaybetmesinden sonra Galatasaray’ın Trabzonspor deplasmanı daha kritik hale geldi. Teknik direktör Okan Buruk son zamanlarda sol bek olarak oynattığı Barış Alper Yılmaz’ı bu kez sağ açık olarak sahaya sürdü.

Galatasaray hocasının bu hamlesi sonuç verdi. 13. dakikada Barış Alper Yılmaz aldığı uzun topla çizgiye kadar indi, ortaya çıkardığı topu Wifried Zaha tek vuruşla ağlara gönderdi. Bu golle rakibinin direncini kıran sarı kırmızılılar 5-1’lik rahat bir galibiyete ulaştı.

Trabzon'da Zaha fırtınası esiyor... Galatasaray rüzgarı dolduruyorTrabzon’da Zaha fırtınası esiyor… Galatasaray rüzgarı dolduruyor

Fatih Terim özel olarak istedi

2020-21 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Keçiörengücü takımında forma giyen Barış Alper 34 maçın tamamında süre buldu, sekiz gol atarken beş asist yaptı. Performansı o dönem Galatasaray’ı çalıştıran Fatih Terim’in dikkatini çekti. Onun özel isteğiyle sezon sonu 2.1 milyon euro karşılığında Galatasaray’ın yolunu tuttu.

Okan Buruk’un gelmesiyle kaderi değişti

Sarı-kırmızılılarda geçirdiği ilk sezonda istediği şansı bulamadı. Terim’in ayrılması ve teknik kadroda yapılan değişiklik yüzünden istediklerini sahaya yansıtamadı. 23 maçta gol ya da asist katkısı yapamadan sezonu bitirdi. Okan Buruk’un Galatasaray’da göreve gelmesi kaderini değiştirdi.

Galatasaray tavan, Fenerbahçe taban yaptıGalatasaray tavan, Fenerbahçe taban yaptı

Büyük maçları seviyor

Kazanılan şampiyonluğa 25 maçta attığı dört gol ve yaptığı iki asistle katkı sağladı. Özellikle büyük maçlarda Okan Buruk’un çilingiri oldu. Geçen sezon 13. haftada Beşiktaş’la oynanan maçta Okan Buruk tarafından sürpriz şekilde ilk 11’de görevlendirildi. Mauro Icardi’nin iki kez ağları bulduğu maçta ilk golün asistini yapan isim oldu.

Sarı kırmızılılar şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan Kadıköy’deki Fenerbahçe karşılaşmasını 3-0 kazanırken öne çıkan isim gol atmamasına rağmen Barış Alper Yılmaz’dı. Santrfor oynayan futbolcu savunma arkasına attığı koşularla Fenerbahçe savunmasını darmadağın etti.

Montella ilham aldı, Hırvatistan’ı deviren golü attı

Özellikle büyük maçlarda ortaya koyduğu etkili oyunlar Türkiye Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın dikkatini çekti. Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye tarihinde ilk Hırvatistan’ı deplasmanda yenerken golün altında Barış Alper Yılmaz’ın imzası vardı. İtalyan çalıştırıcı Okan Buruk’tan aldığı ilhamla milli takım kariyerine onun sayesinde harika başladı.

Okan Buruk’un jokeri

Okan Buruk bu sezon futbolcuya farklı bir rol verdi. Bazı maçlarda onu eksikliği hissedilen sol ve sağ bek mevkilerinde oynattı. Barış Alper Yılmaz hiç itiraz etmeden sahaya çıktı, elinden geleni yaptı. Büyük bir özveriyle sahaya tüm enerjisini koydu.

‘Karadeniz havası’ Galatasaray’a iyi geldi‘Karadeniz havası’ Galatasaray’a iyi geldi

Bir haftada üç gol katkısı

Sezon başında Şampiyonlar Ligi elemelerinde ve gruptaki Manchester United’a karşı asist yapan futbolcu Türkiye’deki sessizliğini geçen hafta bozdu. 2-1 kaybedilen Kayserispor karşılaşmasında takımına galibiyet getiren penaltıyı o kazandırdı. Hafta içinde Türkiye Kupası’nda Ümraniyespor karşılaşmasında önce kendi kalesine, sonra rakibe gol attı. Trabzonspor maçında yaptığı asistle hat-trick’i tamamladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.