Olaylı sıralama turlarında gridi Leclerc’in kazası belirledi

Formula 1’de sezonun beşinci yarışı Miami GP’sinde grid belli oldu. 3. bölümün sonuna 2 kala bariyerlere giren Charles Leclerc sıralamaların kaderini belirledi. Azerbaycan’dan 33 puanla ayrılan Sergio Perez Amerika’da da pole pozisyonunu aldı.

Spor 7 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Miami'de pole Perez'in.

Formula 1’de sezon Florida sahillerinde devam ediyor. Miami’deki yarış hafta sonunda sıralama turları atıldı. 7 kez Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton’ın son bölüme kalamadığı sıralama turlarında Charles Leclerc’in 2 kala bariyerlere girişi gridi belirledi. Leclerc’in yaşadığı kaza sonrası kırmızı bayrak kararı çıktı ve Red Bull’dan Sergio Perez pole pozisyonunun sahibi oldu.

İlk bölümün sonunda Verstappen en iyi dereceyi elde ederken Lando Norris, Yuki Tsunoda, Lance Stroll, Oscar Piastri ve Logan Sargeant elenen isimler oldular. Gecenin sürprizi ikinci bölümde yaşandı. Alex Albon, Nico Hulkenberg, Guanyu Zhou, Nyck De Vries gibi isimlerle beraber Mercedes’in 7 kez Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton da sıralama turlarına veda etti.

Rus Mazepin pistten önce mahkemeye çıkmak zorunda!Rus Mazepin pistten önce mahkemeye çıkmak zorunda!

Üçüncü bölümde son turlar atılmaya hazırlanırken Charles Leclerc’in kazası tüm hesapları bozdu. Monakolu sürücü bariyerlere girdi, önce sarı bayrak sonra da kırmızı bayrak çıktı. FIA, seansın devam etmemesine karar verdi ve o sırada lider olan Meksikalı Sergio Perez ilk sırayı aldı. Aston Martin’in İspanyol pilotu Fernando Alonso ikinci sırada yer alırken üçüncü sıra Ferrari pilotu Carlos Sainz’a gitti. Haas’tan Kevin Magnussen 4, Alpine’dan Pierre Gasly 5, Mercedes’ten George Russell 6, Charles Leclerc 7, bir başka Alpine pilotu Esteban Ocon 8, şampiyona lideri Max Verstappen 9 ve Lewis Hamilton’ın eski takım arkadaşı Valtteri Bottas 10. sırada yer aldı.

Charles Leclerc böyle bariyerlere girdi.

Miami Grand Prix’si bugün saat 22.30’da koşulacak.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.