Olcay Şahan: Burak Yılmaz’la devam edilmeli

Eski Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, gündemi değerlendirdi. Başkanlık seçimine gidecek eski kulübünün teknik direktör tercihiyle alakalı konuşan Şahan, Burak Yılmaz’la yola devam edilmesi gerektiğini savundu.

Spor 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Olcay Şahan'ın Beşiktaş reçetesi Burak Yılmaz.

Olcay Şahan, Almanya’da yetiştikten sonra 2012’de Beşiktaş’a geldi, Ocak 2017’ye kadar siyah-beyazlıların formasını giydi. Daha sonra Trabzonspor, Denizlispor, Yeni Malatayspor gibi takımlarda forma giyen Olcay futbola bir süre ara verdikten sonra günümüzde TFF 2. Lig ekiplerinden Ankaraspor’da top koşturuyor.

Şahan gündemle alakalı konuştu. Zorlu bir dönemden geçen ve 3 Aralık’taki başkanlık seçimlerine hazırlanan eski kulübü Beşiktaş’ın teknik direktör tercihiyle alakalı “Burak Yılmaz’la devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş birden merdivenleri tırmanırken, 4 adım yukarı zıplayamayacak. Bu süreçte kesinlikle Burak ağabeyin arkasında durulmalı.” dedi.

Ahmet Nur Çebi yarışta yokAhmet Nur Çebi yarışta yok

“Feda olmaz”

Olcay kendi dönemlerinde kurulan ve “Feda sezonu” olarak adlandırılan kadronun aynısının kurulamayacağını belirterek “Feda sezonunda yerliler üzerine kurulmuş bir takım vardı. Üç sene sonra şampiyon olduk. Şu an Türkiye’de yabancı sayısı böyleyken, feda sezonu olmaz, o birlik beraberlik olmaz. Ancak Beşiktaş kesinlikle ayağa kalkacaktır” dedi. Deneyimli futbolcu ayrıca eski İnönü Stadı’nda atılan son derbi golüyle alakalı “İnönü Stadı’nda ilk derbi golünü Süleyman Seba, onursal başkanımız atmış. Son derbi golünü de Olcay Şahan attı. Bu benim için büyük bir gurur. Beni Olcay Şahan yapan gol o goldü. Beni Olcay Şahan yapan da Beşiktaş’tır” sözlerini söyledi. Liverpool’a attığı golün de unutulmaz olduğunu belirten futbolcu “Liverpool maçı Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaydı. Böyle bir atmosfer Şampiyonlar Ligi finalinde yaşanmış mıdır bilmiyorum. O atmosfer inanılmazdı. Penaltılara kadar gidip de penaltılarda tur atlamak… İnanılmaz bir maçtı. Beşiktaş’ta çok maçımız var unutulmaz. Benfica maçımız var. O yüzden Beşiktaş’ta her yaşadığım günü düşününce, tüylerim diken diken oluyor.” ifadelerini kullandı.

Şahin, Kartal'ı avladı! Beşiktaş, TFF'ye patladıŞahin, Kartal’ı avladı! Beşiktaş, TFF’ye patladı

Olcay ayrıca Trabzonspor döneminde de bir feda sezonu yaşadığını ifade ederek “Aslında Trabzonspor’da da bir feda dönemi oldu. Ben gittiğimde Trabzonspor galiba 15. sıradaydı. Küme düşme hattıyla 3 puan fark vardı. İkinci yarı 8’de 8 yaptık. Orada Ersun Yanal şampiyonluğa gidebilecek ekibin kemik kadrosunu oluşturmaya başlamıştı. O kemik kadronun üstüne genç yetenekler Uğurcan Çakır, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Parmak geldi. Takviyelerle birlikte de şampiyon olundu. Abdullah Avcı hoca gelip, takımla inanılmaz başarı elde etti. Beni de zaten ilk milli takıma çağıran hocadır. O yüzden bende yeri başka. Onun başarılı olmasını da çok istiyorum.” dedi.

Deneyimli isim birlikte oynadığı en iyi 11 sorusuna da yanıt verdi. Kalede Volkan Demirel’i söyleyen Olcay, sağ bekte Roberto Hilbert’i, stoperlerde Marcelo ve Egemen Korkmaz’ı tercih etti. Adriano ve Caner Erkin’le oynamasına rağmen İsmail Köybaşı’nı çok sevdiği için bu bölgeye yazan Olcay, orta sahanın ortasında Emre Belözoğlu ve Oğuzhan Özyakup’un ismini verdi. Sağ kanada Abdülkadir Ömür, sol kanada Yusuf Yazıcı diyen tecrübeli futbolcu, 10 numara pozisyonunda ise Arda Turan’ı tercih etti. Olcay Şahan, santraforda Burak Yılmaz ve Cenk Tosun arasında tercih yapamayacağı için iki eski takım arkadaşının da ismini söylerken, “Bu takımın başına Fatih Terim yakışır.” diyerek başarılı teknik adamın ismini verdi.

Galatasaray'a Şimşek, Fenerbahçe'ye MelerGalatasaray’a Şimşek, Fenerbahçe’ye Meler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.