Olimpiyat rüyasını Hırvatistan bitirdi

Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası final maçında Hırvatistan'la karşı karşıya gelen Türkiye, sahadan 84-71 mağlup ayrıldı ve olimpiyata katılma şansını kaybetti.

Spor 20 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
12 Dev Adam olimpiyat şansını kaybetti.

A Milli Basketbol Takımı Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası finalinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda Hırvatistan’la karşı karşıya geldi. Amaç, turnuvayı şampiyon olarak tamamlamak ve gelecek sene oynanacak eleme turnuvası için ayrılan tek bileti almaktı. Grup aşamasındaki maçların tamamını ve yarı finaldeki İsveç engelini nispeten rahat geçen milliler, Ivica Zubac, Dario Saric ve Mario Hezonja gibi yıldızlarını İstanbul’a getiren Hırvatistan’ı geçmek zorundaydı.

Maç çekişmeli başladı. İlk 3 dakikanın ardından hücumda sıkıntı yaşamaya başlayan ve üretkenlik konusunda sıkıntı yaşayan millilere karşı yüzdeli hücum eden Hırvatlar farkı açmaya başladı. İlk çeyrek 24-14 sona erdi. Erken 2 faul yapan Alperen’in belli bir süre kenarda kalması farkın açılmasında faktör oluyordu. İkinci çeyreğin başında Dario Saric’in üçlükleri etkili oldu. Fark artmaya devam etti. Milliler hücumda Alperen’le etkili olmaya çalışsa da Hırvatların iyi hücum performansı sürdü. İlk yarı 48-29 bitti. Saric henüz ilk 20 dakikada 15 sayıya ulaşmıştı.

Galatasaray, Sadık Emir Kabaca ile 'devam' dediGalatasaray, Sadık Emir Kabaca ile ‘devam’ dedi

İkinci yarıya iyi başlayan taraf 12 Dev Adam oldu. Furkan Korkmaz’ın üst üste 3 sayılık basketleriyle fark kapandı. Bir ara 20 sayıya kadar yükselen fark, üçüncü çeyreğin bitimine 5 dakika 45 saniye kala 7’ye kadar indi. Hırvatlar aldıkları molanın ardından oyunu dengeledi ve millilerin yakaladığı seriye son verdi. Temponun düştü ve set hücumlarının yeniden arttığı mücadelede üçüncü periyot 66-55 bitti. Hırvatistan son çeyrekte 3 sayılık atışlardaki isabet yüzdesini yine artırdı. Farkı koruyan Hırvatlar sahadan 84-71 galip ayrıldılar.

Bu sonuçla beraber 12 Dev Adam’ın olimpiyat hayali suya düştü. Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Hırvatistan gelecek sene düzenlenecek Olimpiyat Elemesi turnuvasında boy göstermeye hak kazandı. Hırvatistan’da Dario Saric maçı 22 sayıyla bitirdi. Mario Hezonja 16, Jaleen Smith ise 14 sayıyla oynadı. Millilerde Furkan Korkmaz 19, Şehmus Hazer 16, Alperen Şengün 14 sayı üretti.

Erdem Can: Türk basketbol tarihinin en başarılı antrenörü Ergin AtamanErdem Can: Türk basketbol tarihinin en başarılı antrenörü Ergin Ataman

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.