Ölüm grubunda günün kazananı PSG, günün oyuncusu Pope

Şampiyonlar Ligi F Grubu’nda Milan ve Newcastle United’ın 0-0 berabere kaldığı maça İngiliz ekibinin kalecisi Nick Pope 8 kurtarışla damga vurdu. PSG’nin Borussia Dortmund’u ağırladığı maç ev sahibinin 2-0 üstünlüğüyle bitti.

Spor 20 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
PSG ilk haftayı kârlı tamamladı.

Şampiyonlar Ligi’nin 32 takımlı son versiyonunda son ölüm grubu olarak adlandırılan F Grubu maçları büyük heyecana sahne oldu. Günün ilk karşılaşmasında Milan, Newcastle United’ı ağırladı. Ev sahibi ekip maç boyunca daha atak bir oyun oynadı. Nick Pope’u geçemeyen İtalyan ekip bir türlü gol bulamadı. Rakip kaleyi toplamda 25 kez deneyen Milan bu şutlardan sonuç çıkaramadı. Pope mücadeleyi 8 kurtarış yaparak bitirdi. Takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.

Rico: Uyandığımda tek düşündüğüm futbolduRico: Uyandığımda tek düşündüğüm futboldu

PSG ikinci yarıda çözdü

PSG ve Borussia Dortmund’u karşı karşıya getiren mücadele önceki maçın berabere bitmesiyle değer kazandı. Topa çoğunlukla sahip olan PSG sonuca gitmekte ve son vuruş yapmakta zorlandı. Aynı sıkıntıyı kontrataklarda bulduğu fırsatlarda Dortmund da yaşadı. İkinci yarıya adeta penaltı kararıyla başlandı. PSG’de topun başına geçen Mbappe 49. dakikadaki vuruşta hata yapmadı. 58. dakikada sahneye çıkan kişi Achraf Hakimi oldu. Faslı oyuncunun attığı gol öncesi Vitinha’nın gole yaptığı katkı görülmeye değerdi. PSG, zorlu karşılaşmadan 3 puanı çıkarmayı başardı.

F Grubu’nda heyecan 4 Ekim akşamı 22.00’de Newcastle United-PSG ve Borussia Dortmund-Milan maçlarıyla sürecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.