Komadan maratona… Hayata duygu dolu bir koşu

Oklahomalı bir restoran sahibi ve şef olan Rachel Foster ölümle yüz yüzeydi. Yaşam destek ünitesinden ayrılmasına bir gün vardı. Ancak o komadan dönmeyi, hayata ve çok sevdiği koşuya tutunmayı seçti.

Spor 22 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Rachel Foster ölümden döndü maratonu tamamladı.

Bazen filmlerde rastladığımız, kimi zaman yaşanmış bir hikayeden uyarlama kimi zaman da tamamen kurgu barındıran epik anlatılar vardır. İşte bu anlatılardan bir tanesi Boston Maratonu’nda gerçek oldu. Edmond’daki Moni’s Makarna ve Pizza Restoranı’nın sahibi şef Rachel Foster, geçtiğimiz kasım ayında eşiyle beraber mahallelerinde elektrikli scooterıyla turlarken bir kaza geçirdi ve komaya girdi. Rachel’in, scooterından düşmesi üzerine kafatasındaki kemiklerde kırıklar oluştu.

Komadan mucize bir şekilde uyandı

Oklahoma’da yaşayan Rachel apar topar hastaneye kaldırıldı ve ameliyat edildi. Kocası John “Başına gelen şeyin yıkıcı beyin hasarı olduğu söylenmişti, sonradan araştırdığıma göre olabilecek en kötü beyin rahatsızlıklarından biriymiş, buradan geri dönme şansı çok az oluyormuş” diyerek o günlerde yaşadığı korkuyu ve bir bakıma çaresizliği anlatıyor. Rachel adeta bir mucizeyle hayata döndü. Bir hafta boyunca komada kalan Oklahomalı şef, yaşam ünitesinden çıkarılıp hayatına son verilmeden bir gün önce komadan uyandı. Atlanta’ya sevk edilen ve Shepherd Sağlık Merkezi’nde operasyon geçiren Rachel, en büyük tutkusu için hazırlanmaya başladı.

Franco kimin babasını kesti?Franco kimin babasını kesti?

“Yarışmak için hazırlanacağım”

Boston Maratonu için hazırlık sürecine giren Rachel, “Her zaman kalpten bir koşucu oldum. Bu benim stres atma ve aklımdaki sıkıntıları geçirme yolum” diyordu. Şef, 2022’de Oklahoma’da yapılan Memorial Maratonu sonrası Boston’da yarışmaya hak kazandı. Rachel maraton için  şöyle konuşuyordu: “Kulağa delice geleceğini biliyorum ancak mental olarak buradayım ve fiziksel olarak da bu noktaya varmaya çalışıyorum, yani yarışmak için hazırlanacağım.”

Rachel hazırlıklarını tamamladı ve Boston Maratonu’nda yerini aldı. 127. kez düzenlenen ve tarihi değeri de son derece büyük olan maratonu 5 saat 44 dakika 46 saniyede tamamladı. Kadınların birincisi 2 saat 21 dakika 38 saniyelik derecesiyle Hellen Obiri olurken maratonun tartışmasız kazananı Rachel’di.

Tarih yazarı Taha Akgül... 1,2,3 yetmez 9,10,11 olsunTarih yazarı Taha Akgül… 1,2,3 yetmez 9,10,11 olsun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.