Olympiacos’tan yavuz hırsız hamlesi

EuroLeague'in 6. haftasında Fenerbahçe'nin 79-77 kazandığı maçın ardından Olympiacos, karşılaşmanın son pozisyonunda Nigel Williams Goss'a faul olduğu gerekçesiyle hakemleri eleştiren bir paylaşım yaptı.

Spor 4 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Olympiacos'tan itiraz.

EuroLeague mafya tezahüratı son yıllarda Ülker Spor ve Etkinlik Salonu sakinlerinin diline pelesenk oldu. Fenerbahçe aleyhine yapılan hatalar üstüne taraftarın hep bir ağızdan bağırdığı tümce maç hakemlerini etki altına almak adına zaman zaman işe yarıyor. Fakat bazen hakem yönetimi daha kötü yönde de seyredebiliyor. Perşembe akşamı oynanan Olympiacos mücadelesinde de özellikle son çeyrekte takdir hakları Yunan ekibinden yana kullanıldı. Hakemlerin verdikleri faul kararları maçın genelinde çalınan düdük standardının altına düştü ve bu durum dolaylı yoldan Pire ekibine yaradı. Ta ki maçın son pozisyonuna kadar. Son pozisyonda skor 79-77’yken Nigel Williams Goss topu aldı. Potaya atak eden oyuncu Fenerbahçeli Yam Madar’ı geride bıraktığı esnada Madar arkadan bir müdahale yaptı. Bu sırada dengesi bozulan Goss gözyaşı damlasını kaçırdı ve Fenerbahçe maçı kazandı.

Maçın ardından Olympiacos kulübü resmi hesaplarından yaptığı paylaşımla son pozisyonda faul olduğunu belirtti. Açıklamada “EuroLeague’i Williams-Goss’a yapılan faul hakkında net bir pozisyon almaya davet ediyoruz. Hakemlerin kuralları yanlış uygulaması, maçı kaybetmemize neden oldu.” sözleri yer aldı.

Editörün yorumu

Haberin başında da belirtildiği üzere EuroLeague hakemlerinin maç yönetme standardı Fenerbahçe taraftarının her zaman şikayetçi olduğu unsurlardan biri. Bu karşılaşmada da özellikle son çeyrekte Johnathan Motley’nin oyun dışı kalmasına neden olan fauller başta olmak üzere tartışmalı düdük çıktı. Oly’nin şikayetçi olduğu pozisyonunun hemen başında da Goss topu almaya çalışırken Madar’a uyguladığı şarjla hücum faul çalınması gereken bir hareket yapıyor. Hakemler, tıpkı daha sonrasında Madar’ın Goss’a yaptığı müdahaleyi atladığı gibi bu müdahaleyi de atlıyor. Dolayısıyla kaçan atışla beraber belki de eğrisi doğrusunu buluyor ve Fenerbahçe sahadan galip ayrılan taraf oluyor. Ayrıca 16 saniye kala net görüntü olmamasına rağmen topu Olympiakos’a verdi. normal şartlarda tarardan emin değilse ilk karar uygulanıyor. Yaklaşık 3 dakika seyredip kimsenin çözemediği pozisyonda karar değiştirmesi de Fenerbahçe tarafından eleştiri aldı. Bu tarz durumlarda eleştirel yaklaşırken iki yönlü bakmak, “maçı kaybetmemize…” şeklinde bir yaklaşıma sahip olmamak, bir standardın oturması adına adımlar atmak daha yapıcı olacaktır.

Büyük Papa büyük oynadı, Fenerbahçe kazandıBüyük Papa büyük oynadı, Fenerbahçe kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.