İlk raunt Olympiakos’un… Fenerbahçe üçlükleri durduramadı                  

EuroLeague çeyrek final serisi ilk maçında Olympiakos’a konuk olan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, sahadan 79-68 mağlup ayrıldı.

Spor 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe normal sezonu lider kapatan Olympiakos karşısında 3.çeyrekte geri düştü ve farkı kapatamadı.

Sezonun en kritik dönemeci Fenerbahçe Beko için de geldi çattı. Euroleague play-off’larında Fenerbahçe dün gece Atina’da Olympiakos’a karşı perdeyi açtı. Maça daha etkili başlayan taraf Olympiakos oldu ve ev sahibi ekip  14-7  öne geçti. Ancak ilk çeyreğin ikinci kısmında toparlanan Fenerbahçe Beko silk çeyreği 21-19 önde kapadı. İkinci çeyrekte yayın gerisinden etkili olan sarı lacivertliler 32-26 ‘yı bulmasına karşın Olympiakos’a  11-3’lük bir seri verdi. Soyunma odasına Yunan takımı  37-35 önde gitti.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk karesinde bir Beşiktaşlı! Yasak böyle çiğnendiFenerbahçe’nin şampiyonluk karesinde bir Beşiktaşlı! Yasak böyle çiğnendi

Üçüncü çeyrekte ise bambaşka bir maç oynandı. Normal sezonda İstanbul’da oynanan maçta etkili olan Isaiah Canaan, play-off ilk maçının üçüncü çeyreğinde de sahne aldı. Canaan, üst üste üçlüklerle Olympiakos’un farkı çift hanelere kadar çekmesini sağladı. İlk yarıyı yalnızca 3 sayı atarak kapatan Amerikalı, üçüncü çeyrekte denediği 6 üçlükten 5’inde isabet buldu ve fark yarattı. Olympiakos, son 10 dakikaya 63-51 önde girdi. Son çeyrekte temsilcimizin geri dönüş çabaları sonuç vermedi ve Olympiakos, maçtan 79-68 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

Olympiakos’ta Sasha Vezenkov, 19 sayı atarak maçın en skorer ismi oldu. Canaan ise 18 sayı attı ve maçı koparattı. Fenerbahçe Beko’da Johnathan Motley 15, Dyshawn Pierre 13, Marko Guduric 12, Nigel Hayes-Davis ise 11 sayı üretti.

Üç sayılar yine dert oldu

Olympiakos normal sezonda Fenerbahçe’yi 27 ve 20 sayılık farklarla yenerken üç sayılık atışlar başa bela olmuştu. Bu maçlarda Atina ekibi toplam 53 denemede 28 isabet kaydetmişti. Dün de 29 üçlük denemesinde 16 isabet bulan Oly, çift haneli zafere uzandı. Seride ikinci maç cuma akşamı saat 21.30’da yine Atina’da oynanacak.

Obradovic iş başında! Real Madrid'i yıktı, saha avantajını aldıObradovic iş başında! Real Madrid’i yıktı, saha avantajını aldı

Sertaç attı, Barça kazandı!

Günün bir diğer play-off maçında Barcelona, Zalgiris Kaunas’ı konuk etti. Henüz ilk çeyrekten çift haneli fark yaratan ev sahibi takım, sahadan 91-69 galip ayrıldı. Maçın en skorer oyuncusu attığı 17 sayıyla Sertaç Şanlı oldu. Sertaç dışında Nikola Mirotic 15 sayı üretirken Rokas Jokubaitis de 12 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Sertaç, Barça galibiyetinde sahanın en skorer ismi oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.