Omar Colley: Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyisi

Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezonun ortasında kadrosuna kattığı Omar Colley kulüp dergisine verdiği röportajda taraftarlardan övgüyle söz ederken oyun tarzıyla alakalı konuştu.

Spor 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Omar Colley'den kulüp dergisine açıklamalar.

Sezon başında attığı kafa golleriyle öne çıkan ve Beşiktaş’ın skorer isimlerinden biri olarak adını duyuran savunmacı Omar Colley kulüp dergisine konuştu.

Colley Beşiktaş taraftarı hakkında övgüyle konuşarak “Beşiktaş taraftarı, dünyanın en iyi taraftarlarıdır. Oynadığım her takımın taraftarlarıyla kıyaslayabilirim ancak daha önce hiç Beşiktaş taraftarları gibisine denk gelmedim. Tüm dünya üzerinde Beşiktaşlı taraftarların eşi benzeri olduğuna inanmıyorum. Umuyorum ki onlar için de bu sezon unutulmaz, eşsiz başarılar elde edeceğiz. Yaptığımız her mücadele, çaldığımız her top, vurduğumuz her top, attığımız her gol onlar için.” dedi.

Kişisel özelliklerinden söz eden Gambiyalı isim “Boyumdan dolayı genellikle insanlar yavaş olduğumu düşünüyorlar ancak hızımdan bir hayli memnunum. İlk iki-üç adımda yavaş kaldığımı söyleyebilirim ancak sonrasında ritmi yakaladığımda beni geçebilecek futbolcular da çok nadirdir. O noktada maksimum hızıma ulaşabiliyorum.” şeklinde konuştu.

Beşiktaş taraftarı Galatasaray'ın stadında olacak!Beşiktaş taraftarı Galatasaray’ın stadında olacak!

Vincent Aboubakar’la beraber kafa vuruşu çalıştıklarını da belirten Colley “Geldiğimden beri kendi adıma defansif anlamda her şeyin hep iyiye gittiğini görüyorum ve bundan dolayı elbette bir hayli mutluyum. Eksik olanın gol olduğunu görüyorum hep. Antrenmanlarda da tabii ki zaman zaman çalışıyoruz. Ligde Aboubakar’ın da kafa golleri attığını görüyoruz. Ben de bu durumu idmanlarda Aboubakar ile birlikte çalışarak kendi futboluma yansıtmaya çalıştım. Burak hocamız idmanlarda da duran top organizasyonlarında bizlerden özel olarak neler istediklerini belirtiyor. Bu arada Ghezzal, Masuaku, Hadziahmetovic gibi çok iyi orta açan futbolculara da sahibiz. Haliyle idmanlarda da duran top organizasyonlarının üzerinde duruyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Colley İtalya Ligi’nin daha sert, Belçika Ligi’ninse taktiksel açıdan çok gelişmiş bir lig olduğuna da değindi. Deneyimli savunmacı Süper Lig’le alakalı “Seviyenin İtalya gibi olmadığını söyleyebilirim ancak burada da her takımda fark yaratabilecek birçok futbolcu var. Elbette her lig başka bir stile sahip. Ancak burada da çok atak takımlar, zorlayan isimler mevcut. Bazı takımlar futbol oynamak ister, bazı takımlar savunmada kalmak ister ancak futbol seviyesi Türkiye’de de gayet iyi. Bu sezonun da iyi bir sezon olacağını düşünüyorum. Öte yandan her zaman her şarta dikkatli ve hazır olmanız gerekiyor.” sözlerini söyledi.

Beşiktaş Avrupa'da kusursuz gidiyorBeşiktaş Avrupa’da kusursuz gidiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.