Şenol Can: Hedefim Bayern Münih

Süper Lig’de son olarak Kasımpaşa’da görev alan teknik direktör Şenol Can, hedefinin bir gün Bayern Münih’i çalıştırmak olduğunu ve bunu 5-10 sene içinde gerçekleştireceğini söyledi.

Spor 30 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Şenol Can'dan kariyer hedeflerine dair açıklama.

Süper Lig’de önce Karagümrük ardından son olarak Kasımpaşa’yı çalıştıran ve an itibarıyla boşta olan Şenol Can, kariyer hedeflerinden söz etti. Kendini yaptığı işte başarılı olarak nitelendiren Can, gelişmek için fazlasıyla çalıştığını ifade etti. 40 yaşındaki genç teknik direktör, hedefinin Türkiye’de büyük başarılar kazanıp Avrupa’da çalışmak olduğunu söyledi.

Şenol Can, genç jenerasyon antrenörlerin yurt dışında takım çalıştıracaklarını inandığı belirtti. Can’ın kişisel hedefi ise Almanya: “İngiltere Premier Ligi’ni çok beğeniyor ve takip ediyorum. Ama benim ideallerimde her zaman Almanya Bundesliga’da Bayern Münih var. Bayern’i hayallerimdeki, ufkumdaki en önemli takım olarak görüyorum. İnşallah bunu bir gün, önemli bir yakın zaman da olur, 5-10 yıl içinde başaracağıma inanıyorum. Çünkü bu iş hayallerle başlıyor, hedeflerle başlıyor. Hayal kuramazsanız hiçbir işte başarılı olamıyorsunuz benim de en büyük hedefim bu.”

11 kere maşallah! Kingsley Coman eşittir şampiyonluk11 kere maşallah! Kingsley Coman eşittir şampiyonluk

Borini bir başka

Karagümrük’le beraber Süper Lig’e çıkma başarısı gösteren hoca o dönemleri ve beraber çalıştığı futbolcuları son derece iyi anıyor. Özellikle Fabio Borini gibi kariyerli bir futbolcunun çalışma disiplinine değinen Can, “Karagümrük Stadı’nda antrenman yapıyorduk, dediğiniz gibi fitness salonumuz yoktu. Borini lastikleri demirlere bağlayıp orada çalışıyordu. Demek ki istediğiniz zaman futbolcunun içinden gelmesiyle oradaki şartlara uyum sağlayarak elinden gelenin en iyisini verebiliyor. Bazıları kendi sitede oturdukları zaman kendi özel hocasıyla fitness antrenmanı yapabiliyorlardı. Hepsi büyük profesyonellerdi” şeklinde o günleri anlatıyor.

Şenol Can, Türk futbolculardan bazılarının benzer özveriyi göstermediğini de vurguluyor. Borini için en iyi performansını bu sezon gösterdiğine inanan Can, oyuncunun yeniden Serie A’ya transfer olabileceğini düşünüyor.

Serie A’dan Şampiyonlar Ligi’ne son bilet Milan’aSerie A’dan Şampiyonlar Ligi’ne son bilet Milan’a

Rol modeli Fatih Terim

Can, yabancı hocalardan Pep Guardiola, Mikel Arteta ve Julian Nagelsmann’ı beğendiğini dile getiriyor. Öte yandan genç teknik direktör Türkiye’de en beğendiği hoca konusunda “Duruşuyla, karakteriyle, konuşmasıyla Fatih Terim’i sayabilirim. O bizim için rol model. Avrupa’da da çalıştı, Milan’da Fiorentina’da milli maç seyreder gibi maçlarını seyrederdik, heyecan duyardık. Fatih Terim’i rol model olarak almışımdır kendime” sözlerini sarf ediyor.

Öte yandan eski öğrencileri Eren Elmalı ve Jackson Muleka hakkında da konuşan Can, Eren’in Avrupa’da oynayacak kalitede bir sol bek olduğuna inanıyor. Şenol Can, Muleka’nın ise Beşiktaş’ta özgüven kaybı yaşadığını düşünüyor.

Premier Lig'de sezon bitti, Leicester ve Leeds veda ettiPremier Lig’de sezon bitti, Leicester ve Leeds veda etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.