‘Onana’lar karıştı’ iddialarına Kazancı’dan yanıt: Deli saçması

Son iki gündür sosyal medyada Ahmet Nur Çebi'nin Jean Onana transfer sürecini anlatırken söylediği sözler koşunuluyor ve Amadou Onana'nın kast edildiği iddia ediliyordu. İddialara eski sportif direktör Ceyhun Kazancı yanıt verdi.

Spor 22 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Sahne Onana iddialarına Kazancı'dan yanıt.

Beşiktaş taraftarının fazlasıyla şikayetçi olduğu transfer döneminin en tartışılan hamlelerinden bir tanesi Jean Onana’ydı. Onana, geçtiğimiz sezonu Fransa Ligue 1’de ikinci olarak tamamlayan Lens’ten yaklaşık 4 milyon euro karşılığında transfer edildi. Ancak oyuncu sezon başında beklentilerin fazlasıyla uzağında kaldı.

Ahmet Nur Çebi’ye basın toplantısında oyuncuyla alakalı soru sorulduğunda Başkan “Transferi saklamaya çalışıyoruz, Onana’nın geçmişine baktık, karar verdik Onana’yı kimler istememiş.” şeklinde konuşmuştu. Beşiktaş’ın eski başkan adaylarından Hürser Tekinoktay ise bu sözleri yanlış Onana’nın transfer edildiğine, Çebi’nin sandığı kişinin an itibarıyla Everton’da forma giyen ve zamanında Lille’de Burak Yılmaz’la aynı takımda oynamış olan Amadou Onana olduğu söylendi.

Söz konusu iddialara transferin yapıldığı süreçte Beşiktaş Sportif Direktörü olarak görev yapan Ceyhun Kazancı “Kulübün yanlış Onana’yı transfer ettiği iddiası deli saçması! Burak Yılmaz’ın Fransa’dan ‘tanıyorum’ diyerek referans olduğu da doğru değil. Onana, scout ekibinin önerdiği adaylardan biriydi, hocayla beraber seçildi ve transfer edildi.” şeklinde konuştu.

23 yaşındaki Jean Onana Beşiktaş formasıyla şu ana kadar 6 maçta toplam 109 dakika süre alırken 1 asist yaptı. Oyuncunun ağır yapısı ve yeni takımına uyum problemleri nedeniyle etkili performans verememesi taraftarın büyük tepkisini çekti.

Beşiktaş avantajı Polkowice’ye bıraktıBeşiktaş avantajı Polkowice’ye bıraktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.