Rıza Çalımbay: Samet ağabeye, Feyyaz’a, başkana kırgınım

Beşiktaş'ta yolların ayrıldığı teknik direktör Rıza Çalımbay, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çalımbay, Beşiktaş'a değil şahıslara kırgınlığı olduğunu vurguladı.

Spor 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Rıza Çalımbay'dan çarpıcı sözler.

Beşiktaş Süper Lig’de sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri. Şenol Güneş’le çıktığı yola Burak Yılmaz’la devam eden Ahmet Nur Çebi yönetimi son olarak Rıza Çalımbay’ı göreve getirdi. Tecrübeli teknik direktör de bekleneni veremedi. Hasan Arat yönetimi, 21 Aralık tarihinde kaybedilen 3-1’lik Alanyaspor maçı sonrası Çalımbay’la yollarını ayırdı.

Çalımbay ayrılık sonrası düzenlediği basın toplantısında Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba’nın kendisine yaklaşımından rahatsız olduğunu söyledi. Çalımbay, ayrılık sürecinde Başkan Hasan Arat’la görüşmemesinden rahatsızlık duyduğunu açıkladı. Deneyimli isim son olarak NTV’deki Empati programında Ahmet Mümtaz Taylan’ın konuğu oldu.

Beşiktaş'ın planı tutmadı! NAC Breda duyurduBeşiktaş’ın planı tutmadı! NAC Breda duyurdu

‘Çağırsınlar giderim’

Çalımbay burada da son derece çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rıza Çalımbay ayrılık sürecinde yaşananlar hakkında “Usullere uydu mu şu son olup bitenler? Rıza Çalımbay gibi özel bir insan Beşiktaş futbol takımına geldi, kendisine ihtiyaç duyulduğunu düşündüğü için, öyle bir çağrı aldığı için… Ondan sonra görev değişikliği oldu, hepimizin moralini bozan bir durum oldu…” dedi.

Çalımbay Beşiktaş’ı tekrar çalıştırmak isteyip istemeyeceği yönündeki soru işaretlerini “O olaya çok üzüldüm. Ben o gün Beşiktaşlıyım diye gittim, Beşiktaş’ın ihtiyacı olduğu için gittim! Şimdi de giderim! Şimdi de beni çağırsalar giderim!” sözleriyle giderdi. Hoca sözlerine “Giderim! O yöneticiler için gitmiyorum ben oraya, ben Beşiktaş için gidiyorum. İnsanlar bunu anlamadılar, ben giderim, 3 maç, 4 maç… Ama, Rıza Çalımbay üç maçlık, dört maçlık antrenör değil, öyle bir şey yok! Ben öyle bir şeye imza atmam, çalışmam öyle! Ama konu Beşiktaş ise, ben her şeyimi Beşiktaş’tan kazandım, hayatımı verdim.” diye devam etti.

Çalımbay kendine gösterilen yaklaşımdan memnuniyetsizliğini “Benim orada ağırıma giden, üzüldüğüm şey ben 5 maçlık, 6 maçlık antrenör değilim! Siz bana kendiniz dediniz kürsüde ‘Rıza hocayla devam ediyoruz’ diye… Benim en çok üzüldüğüm orada, benimle top oynayan, benimle beraber olan arkadaşlarımdı! Bana konuştuklarının dışında davrandılar. Ben onlara yakıştıramadım. Beşiktaş’a kırgın değilim.” diyerek dile getirdi.

Rıza Çalımbay kırgınlıklarını anlattı.

‘Kırgınlıklarım var’

Çalımbay son olarak kırgınlığı olduğu kişileri “Samet Abi’ye var kırgınlığım, Feyyaz’a var ve Başkan’a var! Hasan Arat’a var! ‘Beraber devam edeceğiz’ diye söylediniz, ben de geldim Samet Abi’ye takımın plan programını verdim, Serdar Adalı’ya verdim, ikisine de… Seninle beraber dedi ikisi de! Ne olduğunu onlara sormak lazım. Ben de diyorum ne oldu. Hem böyle konuşuyorsun, hem böyle yapıyorsunuz. Benim şartlarımla hiçbir antrenör oraya gelmez. Zaten bizi zor zamanda çağırıyorlar. Ben de geliyorum, ben açık açık söylüyorum, Beşiktaşlıyım diye geliyorum.” sözleriyle açıkladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.