Galatasaray rekor için Adana Demirspor deplasmanında

Süper Lig'de lider Galatasaray, Adana Demirspor'a konuk olacak. İki takım arasındaki mücadele 20.00'de başlayacak. Galatasaray kazanması halinde kendine ait olan üst üste en fazla Süper Lig maçı kazanma rekorunu kıracak.

Spor 26 Nisan 2024
Galatasaray, kritik Adana Demirspor deplasmanında.

Lider Galatasaray, takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını yediye çıkarıp rakibinin oynayacağı derbi maçı öncesi psikolojik avantajını pekiştirmek için Adana Demirspor deplasmanına çıkacak. Sarı-kırmızılı ekip, 34. haftaya 29 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle zirvede. Ligdeki son 14 maçını kazanan Cimbom, Adana’daki karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak kendine ait rekoru kırmak istiyor. Maçı Barış Şimşek yönetecek, mücadele saat 20.00’de başlayacak.

Geçen sezon 12 ve 25. haftalar arasında üst üste 14 maç kazanarak (biri hükmen) Süper Lig rekorunu kıran sarı-kırmızılılar, bu sezon da aynı başarıyı tekrarladı. Sarı-kırmızılılar, yarın Adana Demirspor’u mağlup etmesi halinde Fenerbahçe’nin puan rekoruna ortak olacak. Ligin 1988-1989 sezonunda 93 puan toplayan Fenerbahçe, Süper Lig’in bir sezonda en fazla puan toplayan takımı konumunda.

Galatasaray'da şampiyonluk alameti belirdiGalatasaray’da şampiyonluk alameti belirdi

Okan Buruk, Süper Lig tarihinin en başarılı sezonunu geçiriyor. 90 puan toplayan Galatasaray 33 haftalık süreç için en başarılı takım oldu. Süper Lig tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan isim olan Okan Buruk koleksiyonuna yeni bir kupa ekleme niyetinde. Cimbom Süper Lig’de 21 maçtır yenilmiyor. Bu sezon tek mağlubiyetlerini Hatayspor deplasmanında aldılar. Sonraki 21 maçta 19 galibiyet ve 2 beraberlik aldılar.

Sarı-kırmızılı futbolcular Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu, yarın sarı kart görmeleri durumunda 35. haftadaki Sivasspor maçında forma giyemeyecek. Hafif ağrıları bulunan ve Galatasaray’ın son antrenmanında yer almayan Wilfried Zaha, tedbir amacıyla Galatasaray’ın Adana Demirspor maçı kamp kadrosunda yer almadı. Cimbom son beş Süper Lig maçında 19 gol attı. Sarı-kırmızılılar, ligde 33 maçta ise 77 kez fileleri havalandırdı. Son 5 lig maçında 6, toplamda ise 20 gole ulaşarak Fenerbahçeli Edin Dzeko’yu yakalayan Icardi, takımının aldığı galibiyetlerde önemli rol oynadı.

Galatasaray'ın süper ikilisi: Mertens ve Icardi son beş hafta sürekli tabeladaGalatasaray’ın süper ikilisi: Mertens ve Icardi son beş hafta sürekli tabelada

Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig’deki son 5 maçının sadece 1’ini kazanabildi. Geçen hafta konuk olduğu Samsunspor’la 1-1 berabere kalan Adana Demirspor, son 5 lig maçında 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. Ajansspor’un haberine göre Adana Demirspor’da Yusuf Sarı ve Emre Akbaba sakatlıkları nedeniyle Galatasaray’a karşı forma giyemeyecek. Emre Akbaba ayağındaki çatlat sebebiyle yüksek ihtimalle sezonu kapattı.

İki takım daha önce 39 kez karşılaştı. Bu maçlardan 21’ini Galatasaray kazanırken 9 tanesini Adana ekibi kazandı. Taraflar 9 maçtan beraberlikle ayrıldı. Galatasaray 64 gol atarken kalesinde 32 gol gördü. Adana’da yapılan 19 lig maçında ev sahibi ekip 7, konuk takım 5 galibiyet aldı. Taraflar, 7 karşılaşmada ise birbirine üstünlük kuramadı. Söz konusu karşılaşmalarda Galatasaray 15 gol atarken, Adana Demirspor 16 kez fileleri havalandırdı. Sarı-kırmızılılar, 19 maçın 13’ünde gol atamadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.