Onuachu rekor kırdı, Trabzonspor üç puanı aldı

Trabzonpor 10 kişi kaldığı maçta Pendikspor'u 2-1 yenerek Hatayspor yenilgisinden sonra moral buldu. Nijeryalı Onuachu, Trabzonspor formasıyla ilk üç maçında da fileleri sarsan tek futbolcu olarak tarihe geçti. Trabzonspor yönetimi kırmızı karta sert tepki gösterdi.

Spor 1 Ekim 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Onuachu Beşiktaş, Hatayspor'dan sonra Pendikspor ağlarını da sarsmayı başardı.

Trabzonspor için kritik bir mücadeleydi. Hatayspor’a karşı 2-0 öne geçirilen maç sondakika golüyle kaybedilmişti. Bordo mavililerin taraftarı da Pendikspor maçına ilgi göstermeyerek cezayı kesmişti. Konuk takım tribününde ise sadece üç kişi vardı. Karadeniz ekibinde sakatlıkları bulunan Nicolas Pepe, Hüseyin Türkmen, Joaquin Fernandez, forma giyemedi. Alanyaspor’dan kadroya katılan Umut Güneş ilk kez maç kadrosuna alındı, sakatlıktan çıkan Jens Stryger Larsen de yedek kulübesindeydi. Teknik direktör Nenad Bjelica, Hatayspor maçı 11’inden bir tek Abdülkadir Ömür’ü Trezeguet ile değiştirmişti.

Onuachu golüyle rekor kırdı

Maça hızlı başlayan Trabzonspor oldu. Bakasetas’ın kullandığı kornere Onuachu yükselerek kafayı vurdu. Top kaleci Erdem Canpolat’ın müdahalesine karşın filelerle buluştu. Trabzonspor’da Southampton kiralık olarak takıma kazandırılan Nijeryalı santrfor ilk üç maçında da gol atan tek futbolcu olarak tarihe geçti.

Polonya'da gündem Fenerbahçe-Başakşehir maçı: Cennet-cehennem!Polonya’da gündem Fenerbahçe-Başakşehir maçı: Cennet-cehennem!

27’de ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Bakasetas, ceza yayı içerisinden kullandığı serbest atışta top baraja çarpıp ağlara gitti. Her şey Trabzonspor’un istediği gibi giderken 36’da Mendy’nin ayağındaki topu pesle çalan Midtsjö hesapları bozdu. Norveçli’nin pasında Endri Çekiçi kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldı. Yerden vuruşuyle fark bire inde.Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 bitti.

Mendy kırmızı kart gördü

İkinci yarıda bulduğu golün moraliylePendikspor daha baskılı başladı. Trabzonspor ise rakibi kendi alanında karşıladı. 67’de Trabzonsporlu Bardhi’nin kullandığı serbest atışta top yan ağlarda kaldı. 72’de Midtsjö’ye yaptığı hareketin ardından ikinci sarı kartı gören Mendy, kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. 88. dakikada Emre Taşdemir’in pasında, yakın mesafede Görkem Bitin’in vuruşunda, Uğurcan Çakır mutlak bir golü çıkardı. Pendikspor tüm riskleri alınca 90+4’te Onuachu’nun pasıyla ceza alanına hareket eden Fountas’ın düzgün vuruşunda kaleci Erdem Canpolat, harika bir kurtarış yaptı. Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Trabzonspor maç fazlasıyla 12 puanla üçüncü sıraya çıktı. Henüz galibiyet alamayan Pendikspor ise 4 puanla 17. durumda.

Ertuğrul Doğan sert sözlerle hakemlerle yüklendi.

Ertuğrul Doğan: Terbiyesizlik, herkes ayağını denk alacak

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Pendikspor karşılaşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Doğan, “Ben bu tip konuşmaları yapmayı seven biri değilim. Teknik anlamda da bir şey konuşmayacağım. O bizim işimiz değil. Yaşanan sahadaki terbiyesizliğin artık bir sonunun gelmesi lazım. Burası kimsenin dingonun ahırı değil. Herkesle alakalı konuşuyorum, hakemlerde, federasyonda fark etmez. Herkes bu işin tedbirini alacak. Kimsenin kimseyi bu şekilde tahrik etmeye hakkı yok. Terbiyesizlik yapılmayacak” dedi.

Stefan Kuntz hâlâ şokta: Türk basını yalan haberlerle beni gönderdiStefan Kuntz hâlâ şokta: Türk basını yalan haberlerle beni gönderdi

Hakemin özellikle Batista Mendy’nin kırmızı kart gördüğü pozisyonu eleştiren Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Neyi gördüğünü merak ediyorum? Neyi gördüğünü çıkıp açıklayacak. VAR’daki arkadaşa sesleniyorum buradan. Siz de akşama eve gittiğiniz zaman nasıl rahat ediyorsunuz. Şu pozisyonu görüyorsunuz ve nasıl rahat ediyorsunuz? Bu haftayla alakalı konuşmuyorum. Bu terbiyesizliğin bir yerde bir sınırının gelmesi lazım. Böyle bir şey yok. Kimse Trabzonspor camiası ile bu şekilde oynayamaz. Herkes ayağını denk alacak, çok net söylüyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.