Oosterwolde’nin menajeri: Jayden Napoli’yi ister

Fenerbahçe'de gösterdiği performansla beraber adı transfer iddialarına karışan genç savunmacı Jayden Oosterwolde'nin menajeri konuştu. Joes Blackburn henüz bir pazarlık olmamakla beraber oyuncusunun Napoli'de oynamak isteyebileceğini söyledi.

Spor 31 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Jayden Oosterwolde'nin bir sonraki durağı İtalya olabilir.

Jayden Oosterwolde asıl mevkisi sol bek olmasına rağmen bu sene savunmadaki sol stoper eksiğini de kapattı. Alexander Djiku’nun önce sakatlık ardından Afrika Uluslar Kupası döneminde sol stoperde rol alan oyuncu yalnızca sol bekte etkili olmadığını gösterdi. Özellikle atletizmiyle rakip hücumcuların başına dert olan futbolcu Fenerbahçe taraftarının da gözüne girdi.

Henüz pazarlık yok

Hollandalı savunmacının performansı yalnızca Fenerbahçe taraftarının değil, Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin de dikkatini çekti. Son günlerde bazı kulüplerin Oosterwolde için Fenerbahçe’nin kapısını çaldığı haberleri bile yapıldı. Konu hakkında açıklama oyuncunun menajeri Joes Blackburn’den geldi. Blackburn Radio CRC’ye konuşarak “Napoli ile bir pazarlık var mı? Hayır, şu anda Napoli ile bir görüşme yok. Napoli’nin Jayden’le ilgilenip ilgilenmediğini bilemem ama kulüp ararsa; benim için, Oosterwolde için ve bence gelecekte Fenerbahçe için de onu satmak ilginç bir transfer olur. Fakat şu anda var olmayan bir pazarlıktan bahsediyoruz” dedi.

Fenerbahçe'den tek farklı galibiyetlere devam…Fenerbahçe’den tek farklı galibiyetlere devam…

Oyuncunun menajeri Oosterwolde’nin İtalya’daki tercihini de açıkladı. Blackburn “Herhangi bir görüşme yok ama Oosterwolde en az üç nedenden dolayı Napoli forması giymeyi çok ister: İtalya’yı biliyor, Parma’da oynarken Napoli’yi çok sevmişti ve oraya geri dönmek istiyor. Napoli’yi harika bir kulüp olarak görüyor ve son olarak da bu işe kalbini ve tutkusunu koyan biri ve Napoli gibi bir yerle özdeşleşebilir. Bu yüzden Napoli’ye gitmeyi çok ister ama şu anda herhangi bir görüşme yok” diye konuştu.

Blackburn ayrıca “Fenerbahçe ile yakın temastayım. Oosterwolde için 3 yol gösterdiler: İspanya, İngiltere & Fenerbahçe’de kalmak! Kulüp bile Napoli ile temastan hiç bahsetmedi, bu yüzden şu anda hiçbir şey olmadığını söylüyorum” dedi. Menajer, Milan’da oyuncuları olduğunu ve Milano kulübüyle de ilişkileri olduğunu belirtip söz konusu takımdan Oosterwolde’ye herhangi bir ilgi olmadığını açıkladı.

Napoli bildik durak

Fenerbahçe daha önce Napoli’ye Eljif Elmas ve Kim Min-jae gibi oyuncuları göndermişti. İtalyan devi iki oyuncuyu da kâr ederek elinden çıkarmıştı. Eljif Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig’in yoluna tutarken Kim Min-jae de bir sezon Güney İtalya ekibinin formasını giydikten sonra dünya devi Bayern Münih’in yolunu tutmuştu.

İlk aşamada beğenilmemişti

22 yaşındaki Oosterwolde Ocak 2023’te İtalya Serie B ekibi Parma’dan 6 milyon euro karşılığında transfer edildi. Oyuncunun şampiyonluk yarışında olan takımda gösterdiği performans ilk aşamada yetersiz bulundu. Ancak yaz döneminde kendini gösteren isim her ne kadar kiralanma konusunda adı geçse de takımda kaldı. Oosterwolde yalnızca sol bek değil stoperde de iyi bir alternatif olabileceğini kanıtlarken süre aldığı 30 maçta bir gol attı.

Kadıköy'de Cengiz Ünder sahne alıyor, Fenerbahçe gülüyorKadıköy’de Cengiz Ünder sahne alıyor, Fenerbahçe gülüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.