Oscar ödüllü Blind Side’ın gerçek hayattaki kahramanından ailesine tazminat davası!

Sandra Bullock'un oynadığı ve Oscar kazanan 2009 yapımı film Blind Side'ın konu ettiği eski NFL yıldızı Michael Oher, kendisini evlatlık edindiği konu edinen ailesi hakkında kendisi üzerinden kazanç sağladıkları gerekçesiyle tazminat davası açtı. 

Spor 16 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Blind Side'ın yıldızı konservatör ailesini dava etti.

Gerçek hayattan uyarlanan spor filmleri insanlara ilham kaynağı olmasının yanı sıra bazen elde ettiği başarıyla büyük ödüllere layık görülebiliyor. 2009 yılında çekilen Blind Side isimli Sandra Bullock’un oynadığı film de Oscar ödülüne layık görülmüş ve büyük ses getirmişti. Film, Michael Oher isimli siyahi bir gencin evlatlık edinilmesi ve ardından evlatlık edinen ailenin teşviki ve gözetimi altında bir NFL oyuncusuna dönüşmesini anlatıyordu.

Eski NFL oyuncusu Oher 2009 yılında yayımlanan film hakkında ailesine Tennessee Mahkemesi’nde dava açtı. İddiaya göre Sean ve Leigh Anne Tuohy’nin Oher’i lise öğrencisi olarak evlerine aldılar ve onu hiçbir zaman evlatlık edinmediler. Oher o zamanlar 18 yaşını yeni doldurmuştu. İkili Oher’e konsevatörleri olarak kabul ettiğine dair bir belge imzalattı. Bu belge ikiliye Oher adına iş anlaşmaları yapma hakkı tanıyordu. Bu belge sayesinde Tuohy’ler Oscar ödüllü filmden 300 milyon doların üzerinde gelir elde etti. Oher ise kendi hikayesinin anlatıldığı bu filmden tek kuruş kazanamadı. O günden bu yana aile, 37 yaşındaki Oher’in evlatlık çocukları olduğunu söylemeye ve bunun üzerinden gelir sağlamaya devam ediyor.

Lizzo, NFL’in gözünden düştüLizzo, NFL’in gözünden düştü

Sean Tuohy konu hakkında “Yıkıldık. Çocuklarımızdan kazanç sağladığımızın düşünülmesi üzücü. Ancak 16 yaşında ne kadar seviyorsak 37 yaşındaki Michael’ı o şekilde sevmeye devam edeceğiz” dedi. Yasal belgeye göre Tuohy’lerin iki çocuğuna filmden 225’er bin dolar ödendi ve filmin kazancından yüzde 2.5 oranında pay aileye verildi. Sandra Bullock, anne Leigh Anne Tuohy’yi canlandırdığı rolüyle en iyi kadın oyuncu dalında Oscar almıştı. Rolün daha önce Julia Roberts’a teklif edildiği de belirtilmişti. Oher film yüzünden ligde de olumsuz etkilendiğini 2015’te ESPN’e verdiği röportajda belirtmiş ve “İnsanlar bana bakıyorlar ve film yüzünden elimden bir şeyleri alıyorlar. Yeteneklerimi ve nasıl bir oyuncu olduğumu görmüyorlar.” demişti.

Oher, offensive tackle (hücumda oyun kurucuyu koruyan savunmacı olarak nitelenebilir) olarak lige girdi. 2009 draftlarında birinci tur 23. sıradan Baltimore Ravens tarafından seçildi. Seçimlerde Leigh Ann Tuohy Oher’e sarılan ve kutlayan ilk isimdi. Oyuncu dört sezon Baltimore’da oynadı. 2012’de Super Bowl zaferi yaşadı. 2014’te Tennesse Titans, 2015 ve 2016’da Carolina Panther forması giydikten sonra NFL kariyeri sona erdi. NFL’de toplam 110 maçta oynadı.

Los Angeles Rams'in yıldızı Cooper Kupp antrenmanda sakatlandıLos Angeles Rams’in yıldızı Cooper Kupp antrenmanda sakatlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.