Ozan Kabak: Sıçrama yapıp farklı bir takıma gitmek istiyorum

Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'da forma giyen milli futbolcu Ozan Kabak, Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Ozan, kariyer hedeflerinden bahsederken yeni bir çıkış yaparak daha yüksek seviyede bir takıma transfer olmayı hedeflediğini söyledi.

Spor 6 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Ozan Kabak'tan kariyerine dair açıklamalar.

Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim’ın formasını giyen milli futbolcu Ozan Kabak Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Milli Takımımızın da formasını giyen Kabak, 2024’teki Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Almanya’da düzenlenecek olmasının kendisi adına ayrıca motive edici bir unsur olduğunu belirtti. Ozan “Almanya’da 4. senemi geçireceğim. Bütün sahaları, şehirleri iyi biliyorum, çok yakın arkadaşlarım var. Benim için tabii ki EURO 2024’ün Almanya’nın ev sahipliğinde olması ekstra motivasyon, Almanya’da finalleri oynamak müthiş olur” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz sezon Almanya Bundesliga ve Almanya Kupası’nda toplamda 33 maça çıkan Ozan bu maçlarda 4 gol ve 4 asistlik bir performans sergilemişti. Ozan, Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde oynadığı maçlardaysa kısıtlı süreler bulabildi. Kabak “Milli takımın son kampına 33-34 maç oynayarak geldim. Bir futbolcu olarak her zaman oynamak istiyorsunuz. Milli takıma bir beklenti içinde geliyorsunuz. Takım kazanınca tabii ki mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu. Milli Takım son olarak Letonya ve Galler maçlarından galibiyetle ayrılmış ve elemelere 4 maç sonunda 9 puanla başlama başarısı göstermişti.

Umarız Arda’sı gelir ve Almanya’ya gideriz!Umarız Arda’sı gelir ve Almanya’ya gideriz!

Türkiye’nin Alman teknik direktörü Stefan Kuntz’la alakalı da konuşan Ozan “Stefan hoca diyaloğu kuvvetli, sempatik biri. Herkesle şakalaşıyor. Bizimle de arası iyi. Almanca konuştuğum için daha rahat iletişim kurabiliyorum” yorumunu yaptı.

23 yaşındaki stoper, bundan dört sene önce Galatasaray’dan Stuttgart’a transfer olmuş, burada oynadıktan sonra Schalke 04, Liverpool, Norwich City ve Hoffenheim gibi takımların formasını terletti. Genç yaşında bunca Avrupa takımında ve Premier Lig, Bundesliga gibi önemli liglerde oynamasıyla alakalı da konuşan Kabak, “Hoffenheim’da güzel bir sıçrama yaparak Avrupa’da farklı bir takıma transfer olmak istediğini söyledi” diyerek gelecek hedefinden söz etti.

Ozan Kabak, Hoffenheim’da yükseliş peşinde.

Ozan, eski hedefi Galatasaray’ın şampiyonluğuyla alakalı “Şampiyonluk yarışı son ana kadar sürdü. Büyük oyuncular, yıldızlar oynadı. Galatasaray’ın şampiyonluğu için ayrıca mutluyum. Okan Hoca, Erden ağabey çok güzel bir takım kurdular. Oyuncular da Galatasaray’a yakışır bir şekilde mücadele etti ve şampiyonluğu göğüsledi. Ben de her zamanki gibi çok mutlu oldum. Aradım, herkesi tebrik ettim. Galatasaray’ın her zaman bu kalitede oynaması, bu kalitede oyunculara sahip olması gerek. Bir Galatasaraylı olarak böyle bir takım izlediğim için mutluyum” sözlerini sarf ederken yabancı oyuncuların yanı sıra şampiyonluğa katkı sağlayan Kerem, Abdülkadir, Yunus ve Barış Alper gibi oyuncuların da kalitelerine dikkat çekti.

Kabak, karşısında oynamaktan en çok keyif aldığı oyuncunun eski takım arkadaşı Sadio Mane olduğunu ifade ederken Almanya’daki en iyi stadyumun Schalke’nin stadı olduğunu ve atmosferinin büyüleyici olduğunu ifade etti.

Bayern Münih'te Mane, Sane ve bütün mahalle birbirine girdiBayern Münih’te Mane, Sane ve bütün mahalle birbirine girdi

Ozan, AA muhabirinin sorduğu kısa 10 soruya ise şöyle yanıtlar verdi:

En sevdiğin şarkı: Gazapizm’den Unutulacak Dünler ve Hiç Pişman Değilim şarkıları

En sevdiğin yemek: Mantı

En sevdiğin kitap: Kürk Mantolu Madonna

En sevdiğin renk: Kırmızı

En sevdiğin yer: Bodrum

Almanca en zorlandığın kelime: Oturum kartı anlamına gelen bir söz var, onu hala söyleyemiyorum

En ateşli taraftar: Galatasaray

En sevdiğin şarkıcı: The Weekend

En sevdiğin film: Coach Carter

En sevdiğin dizi: Game of Thrones

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.