Ozan Tufan: Şu anki Fenerbahçe’de 11 oynarım

Hull City'de forma giyen milli futbolcu Ozan Tufan açıklamalarda yaptı. Tufan milli takım hedefinden Acun Ilıcalı'ya, Fenerbahçe'den kendi durumuna kadar birçok soruyu Sporx'e yanıtladı.

Spor 21 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Ozan Tufan'dan birçok merak edilen soruya yanıt.

Kariyerini Championship ekiplerinden Hull City’de sürdüren milli orta saha Ozan Tufan Sporx’in sorularını yanıtladı. Ozan Tufan başlarda zorlansa da Türk futbolcuların gelmesiyle İngiltere’ye alışma sürecinin hızlandığını anlattı, aynı durumun Abdülkadir Ömür için de geçerli olduğunu söyledi. Ozan “Oynanan futbol, tribün, saha zeminler her şey on numara. Ben çok mutluyum ve huzurluyum oynadığım futboldan. Maçlara gelen seyirciler de aynı şekilde huzurlu ayrılıyor” dedi.

Ozan antrenmanların çok yorucu olduğunu belirterek bazen eve döndüğünde yorgunluktan ailesine zaman ayıramadığını dile getiriyor. Sezon başından beri hedeflerinin play-off olduğunu söyleyen milli futbolcu Acun Ilıcalı’nın da hayalinin bu olduğunu vurguladı. Tufan “Acun ağabeyi eskiden beri tanıyorum. Futbol anlamında kendini geliştirmek istiyor. Doğru adımlar attığını düşünüyorum Championship’ten takım alarak. Premier Lig hayali gerçek olursa adından herkes, bütün dünya söz edecek. Şu an zaten bütün Championship başkanlarıyla, Premier Lig kulüpleri sahipleriyle istişare yapıyor. Bence çok doğru yerde. Futbola çok önem veren bir insan. Gecenin ikisinde üçünde halı saha maçı yapan bir insan. İnşallah üzülmez ve iyi yerlerde olur” dedi.

Dick Advocaat: Fenerbahçe'de iki yıl daha kalabilirdimDick Advocaat: Fenerbahçe’de iki yıl daha kalabilirdim

Ozan Tufan Premier Lig’e çıktığında Londra şehrini sevdiği için bir West Ham macerası yaşamak istediğini gizlemiyor. Milli futbolcu teknik direktör olarak Pep Guardiola’nın başka bir seviyede olduğunu belirtiyor.

Fenerbahçe günleriyle alakalı konuşan Ozan “Fenerbahçe’nin bendeki yeri farklı. Enteresan dönemlerim oldu. Kadro dışı kaldım, yedi senem geçti, kaptanlık yaptım… Bir sürü anım oldu. İki sözleşme yaptım. O 7 seneden sonra değişiklik yapmam gerekiyordu. Kendi adıma doğru karar verdiğimi düşünüyorum” dedi. Ozan şu anki Fenerbahçe takımında fiziksel ve mental açıdan 11 oynayacak kadar yeterli olduğunu da söyledi, “Hocadan hocaya değişir tabii ki ama şu halimle oynarım diye düşünüyorum” dedi.

Djiku: Hayatımızın tehlikede olduğunun farkında değildikDjiku: Hayatımızın tehlikede olduğunun farkında değildik

Ferdi Kadıoğlu hakkında da konuşan Tufan “Bence Ferdi‘nin çok büyük bir transferi olacak, zamanı geldi. Fenerbahçe bu sezon şampiyon olur, Avrupa kupalarında çok iyi yerlere gelirse… Sonuçta bütün dünya scoutları takip ediyor, herkes maça geliyor. Bence Ferdi‘nin büyük bir transferi olacak” diye konuştu. Arda Güler’in yeteneğiyle kendini fark ettirdiğini vurgulayan Tufan son olarak hedefinin EURO 2024 kadrosunda yer almak olduğunu belirtti. 

‘Ilıcalı futbol yatırımlarına devam edecek’

Hull City Kulübü Başkan Vekili Tan Kesler de açıklamalarda bulundu. Kesler hedeflerinin Premier Lig olduğunu söylerken Acun Ilıcalı’nın hedefinin futbol yatırımlarını sürdürmek olduğunu vurguladı. Kesler “Projelerimiz arasında artık İrlanda’dan takım yok. Değişik projelerimize hizmet etmesi için Slovenya’da takım bakıyoruz. Yunanistan’da da takımlarla konuştuk, baktık. Oradaki ortamı test ettik, projelerimiz devam edecek. Birden fazla kulüp sahibi olan yapıya inanıyoruz ve onu sürdürmeye çalışacağız ama doğru takım olmasını istiyoruz. Doğru proje olmasını istiyoruz. Hem rekabet etsin hem bizi üst seviyede temsil edebilsin. Aynı zamanda da üst düzey oyuncular yetiştirebileceğimiz, onlara oynama fırsatı tanıyabileceğimiz, genç oyuncuları tanıyabileceğimiz bir platform yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

Kesler yeni hedefleri için “Her zaman Belçika’yı, Portekiz’i yakından takip ediyoruz. Yakın zamanda güzel haberleri başkanımız Acun Ilıcalı verir diye düşünüyorum. Ben sürprizi kaçırmayayım” sözlerini söyledi. Ozan Tufan ve Abdülkadir’in durumu hakkında da konuşan Kesler “Takıma yeni gelen Abdülkadir Ömür çok özel bir oyuncu. Her ne kadar Trabzon’daki yaşadığı o inişli, çıkışlı dönemler, sakatlıklar bizi tedirgin de etse takıma çok kolay ve çabuk adapte oldu. Çok elit bir oyuncu. Farkını hemen gelir gelmez fark ettirdi. Biz sadece ekip olarak onun işe adaptasyonunu hızlandırdık. Takımı çok sahiplendi. Acun Bey’i çok seviyor. Şimdi bizden tekrar milli takıma gitti. Bizi de gururlandırdı. Seyirciler Ozan ile Abdülkadir’i çok seviyor. Abdülkadir’i de yani böyle yadırgamadan hemen kabullendiler. Ozan’ın kendi tezahüratı var. Taraftar onun için tezahürat yapıyor. Abdülkadir’in de tezahüratı başladı. Dolayısıyla çok gururluyuz” dedi.

Premier Lig'de şubat ayına Arteta ve Hojlund damgasıPremier Lig’de şubat ayına Arteta ve Hojlund damgası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.