Özer Hurmacı zorla indirildiği otobüsün en önünde oturacak!

Özer Hurmacı, hem özel hayatıyla hem futbol sahasında yaptıklarıyla gündemde. Takım otobüsünden zorla indirilip, futbolu bırakan Hurmacı, Bursaspor için önce oyuna döndü, şimdi hoca oldu.

Spor 29 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Özer Hurmacı, Bursaspor'a hem futbolcu hem oyuncu olarak hizmet verecek.

36 yaşındaki Özer Hurmacı, Almanya’da başladığı futbol kariyerini Türkiye’de Ankaraspor, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Trabzonspor, Akhisar Belediye, Osmanlıspor, Erzurumspor, Sivasspor’da sürdürdü. Özer Hurmacı’nın son durağı Bursaspor oldu.

Otobüse bindirmediler

Yeşil beyazlı formayı giyerken Temmuz 2020’de Bursaspor, Adana Demirspor ile TFF 1. Lig play-off yarı final rövanşına çıkacaktı. Pandemi nedeniyle yaza sarkan sezonun en önemli maçında yoktu. Takım arkadaşı Anıl Karaer 4-1 kaybedilen maçtan sonra canlı yayında Özer Hurmacı’yı ihanetle suçluyordu. İddiaya göre dönemin teknik direktörü İrfan Buz, onu ilk 11’de oynatmayacağını söyleyince kıyameti koparmıştı. Dönemin Başkanı Mesut Mestan, yaşananları şöyle anlatıyordu: “Adana Demirspor maçında yedek kalacağını anlayınca saat 20.00 sularında beni aradı. Eşyalarını nargilesini alıp gitmiş. Gece saat 24.00’te dönmüş. 02.00’ye kadar diğer oyuncuları uyutmamış. Onlara, ‘Ben yıldızım.’ vs. laflar edip yatmış. Sabah ise otobüse binmiş. İrfan Hoca da ‘Futbolcular bunu otobüste döver, böyle bir sorumluluk alamam’ diyerek kafileden ayrılmasını istemiş.”

Özer Hurmacı, boşandığı eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle şikâyet edildi.

Futbolu bıraktı, özel hayatıyla gündeme geldi

Bursaspor’dan adeta kovulan Özer Hurmacı, kulüp bulamadı. Fenerbahçe formasıyla 1 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası kazanan futbolcuya kimse talip olmadı. O da futbolu bırakma kararı aldı. Futbolu bıraktıktan sonra ismi eşine uyguladığı şiddet iddiasıyla tekrar basına düştü. Özer Hurmacı, “Astroloji haritasına baktırıp onu aldattığımı söylüyor” iddiasıyla eşi Mihriban Hurmacı’ya boşanma davası açtı. Mihriban Hurmacı da 30 milyonluk karşı boşanma davasıyla karşılık verdi. Mihriban Hurmacı, Özer Hurmacı’dan şiddet gördüğü iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bir ara barışan, sonra tekrar arası açılan çift sonunda boşandı.

1.5 yıl sonra futbola döndü

Magazin sayfalarına düşen Özer Hurmacı’ya Aralık 2022’de piyango gibi bir teklif geldi. TFF 2. Lig’de mücadele eden ve transfer yasağı bulunan Bursaspor onu futbolcu olarak istiyordu. En son forma giydiği kulüp Bursasspor olduğu için transfer yasağına karşın takıma dönme şansı vardı. Teklifi kabul etti.

Türk futbolunun utanç günü: Bursa’da Amedspor’a ağır ırkçı saldırı

Burssapor formasıyla 60 dakika

Hazır olmadığı için uzun süre forma giyemedi. İlk çıktığı maç Bursa’daki olaylı Amedspor karışlaşması oldu. 39 dakika sahada kaldı, 1 asist yaptı. Ardından 1-0 kaybedilen Ankaraspor maçında 21 dakika sahada kaldı.

Otobüse hoca olarak binecek

Bursaspor’da kötü sonuçların ardından teknik direktör İsmail Ertekin görevden alındı. Yeşil bayazlılar teknik direktör arayışlarını yaptığı açıklamayla sonlandırdı. Bursaspor otobüsünden indirilerek takımla ilişiği kesilen Özer Hurmacı, futbol sorumlusu olarak seçildi. Özer Hurmacı, futbol oynamaya da devam edecek. Yani bir zamanlar zorla indirildiği otobüsün en önünde hoca sıfatıyla oturacak.

Bursaspor’un cezası 7 maça indi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.