Pana’nın geri dönüşü yetmedi, Maccabi seride 2-1 öne geçti

EuroLeague play-off'unda İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv, Ergin Ataman'ın Panathinaikos'unu 85-83 mağlup ederek seride 2-1 öne geçti.

Spor 1 Mayıs 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Ergin Ataman'ın Pana'sı son topta avantaj tepti.

Maccabi Tel Aviv ve Panathinaikos, play-off üçüncü maçında Belgrad’da karşılaştı. Maça çok iyi başlayan ev sahibi ilk çeyreği 23-11 önde kapattı.

Etkili oyununu sürdüren Maccabi, Pana karşısında devre arasına da 46-37 önde gitti. Maçı çift hane bandında tutmayı sürdüren İsrail temsilcisi son çeyreğe girerken de 67-56’yla üstün olan taraftı. Karşılaşmanın son iki dakikasına da Maccabi’nin üstünlüğüyle gidildi. Kalan kısa sürede üst üste isabetler bularak skoru eşitleyen Panathinaikos birden karşılaşmayı kazanma noktasına geldi. Maccabi’nin kullandığı son topta Jerian Grant, Lorenzo Brown’a faul yapılan tecrübeli guard çizgiye gitti. Brown 2’de 2 atarak takımını yeniden öne geçirdi. Karşılaşmanın son topunda Kendrick Nunn yayın gerisinden kullandığı şutta isabet bulamayınca mücadele Maccabi’nin 85-83’lük üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla İsrail temsilcisi seride durumu 2-1’e getirdi. Maccabi’de Josh Nebo 22 sayı ve 9 ribaunt, Lorenzo Brown 16 sayı ve 8 asistle galibiyetin mimarları oldu. Pana cephesinde ise Kendrick Nunn’ın 25 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Serinin bir sonraki maçı 2 Mayıs Perşembe günü yine Maccabi ev sahipliğinde oynanacak. Üç galibiyete ulaşan takım adını Final Four’a yazdıracak.

EuroLeague’de aynı gün oynanan bir diğer play-off eşleşmesinde Barcelona, uzatmaya giden maç sonucu Olympiakos’u 82-80 mağlup ederek seride 2-1 öne geçti ve saha avantajını geri aldı. Maça ise karşılaşmanın son saniyesinde Filip Petrusev ve Jabari Parker’ın yaptıkları karşılıklı hata damga vurdu.

Bakan Ersoy konuştu, Formula 1'in Türkiye'ye gelişi netleştiBakan Ersoy konuştu, Formula 1’in Türkiye’ye gelişi netleşti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.