Samet Akaydin’in hatası Yunan basınında: Fatih Terim’in yeni baş ağrısı

Yunanistan Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Panathinaikos deplasmanda AEK'e 3-0 yenildi. Liderin dört puan arkasında kalan PAO'da Samet Akaydin'in yaptığı hata maça damga vurdu.

Spor 25 Nisan 2024
Yaptığı hatayla maça damga vuran Samet Akaydin, Yunan basınının manşetlerinde.

Fatih Terim’in teknik direktörlüğünü yaptığı Panathinaikos, Yunanistan Ligi’ndeki şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Başkent ekibi lider AEK’e konuk olduğu mücadeleyi 3-0 kaybetti. Bu sonuçla sarı-siyahlı ekip rakibinin dört puan önüne yerleşti. Bitime üç hafta kala PAO’nun şampiyonluk umudu azaldı.

Maça damga vuran an 38. dakikada yaşandı. PAO’nun Fenerbahçe’den kiralık olarak kadrosuna kattığı defans oyuncusu Samet Akaydin geri pasla kalecisine dönmek istedi. AEK’in karşılaşmayı 1-0 önde götürdüğü anda atılan pas kısa kaldı. Ponce fırsatçılığını konuşturdu araya girdi. Oyuncu kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu affetmedi ve topu ağlara yollayıp farkı ikiye çıkardı, takımını rahatlattı. AEK bu golün ardından bir gol daha kaydederek karşılaşmayı 3-0 kazandı ve rakibine karşı son derece avantajlı bir konuma geçti.

Yunan basını maçın ardından Samet Akaydin’in yaptığı hataya ve sonuçlarına geniş yer ayırdı. Sport-FM, stoperin yaptığı hatadan sonra Fatih Terim’in gösterdiği reaksiyondan söz etti. SDNA, “Fatih Terim, Samet Akaydin’in hatasıyla çıldırdı” ifadelerini kullanırken, Samet Akaydin ve Juankar Panathinaikos adına sahanın en kötüsü seçildi.

In Sports’daki haberde Panathinaikos’un Samet Akaydin’in hatası “trajik” olarak nitelendirildi. Newspao adlı site de Samet Akaydin’den “Fatih Terim’in yeni baş ağrısı” olarak bahsetti. Sport24 ise “Samet Akaydin’in feci hatası AEK’nın farkı 2’ye çıkarmasına sebep oldu”dedi. Trifilara’da yer alan haberde AEK’nın ilk golünde Arao, ikinci golünde ise Samet Akaydin’in trajik bir hata yaptığı vurgulandı. Enwsi’nin haberinde ise “Samet Akaydin’in çocukça hatası Panathinaikos’u 2-0 geri düşürdü” ifadeleri kullanıldı.

Samet Akaydin, Fatih Terim'i de Panathinaikos'u da yaktıSamet Akaydin, Fatih Terim’i de Panathinaikos’u da yaktı

Öte yandan Samet Akaydin maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Milli stoper, Aris maçında forma giyemeyecek. Fatih Terim’in stoperde Vitor Hugo veya Arao’ya görev vermesinin beklendiği Yunanistan basınında yer aldı. Hata payı iyiden iyiye azalan PAO kalan üç maçında Aris’i ve Olympiakos’u konuk edip PAOK deplasmanına çıkacak. PAO’nun 71, lider AEK’in 75 puanı bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.