Paola Egonu ırkçı generalle savaşı kaybetti ama direniyor!

İtalyan general Roberto Vannacci yazdığı 'Dünya Tersine Döndü' kitabında Paola Egonu için 'Bedensel özelliklerinin İtalyan ulusunu temsil etmediği açık' dedi. Sporcu olayı yargıya taşıdı. Savcı dava açmayı reddetti ama Egonu israrlı: "Bu adam ırkçı."

İtalyan general Roberto Vannacci, yazdığı 'Dünya Tersine Döndü' kitabında Egonu için 'Bedensel özelliklerinin İtalyan ulusunu temsil etmediği açık' dedi. Egonu, olayı yargıya taşıdı. Savcılar dava açmayı reddetti.

Spor 29 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Paola Egonu, Roberto Vannacci'yi ırkçılıkla suçluyor.

İtalyan general Roberto Vannacci 2023 Ağustos ayında ‘Dünya Tersine Döndü’ isimli bir kitap yayınladı. Kitabın içinde homofobik, cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler bulunuyordu. Birçok okuyucu ve gazete tarafından sert bir dille eleştirilen kitap dilbilgisi kurallarına da uymamıştı ve anlatım bozukluğu içeriyordu. İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto Vannacci’nin kitabı için “Orduyu, savunmayı ve anayasayı itibarsızlaştıran kişisel saçmalıklar” dedi.

Egonu mahkemeye gitti

Vannacci kitabında voleybolcu Paola Egonu için de “İtalyan vatandaşı olmasına rağmen bedensel özelliklerinin İtalyan ulusunu temsil etmediği açıktır” demişti. Geçen yıl Sultanlar Ligi’nde VakıfBank forması terleten Vero Volley Milano oyuncusu general Roberto Vannacci’ye dava açtı. Volleyballit’n haberine göre generali kendisine ırkçı ithamlarda bulunmakla suçlayan Egonu’nun talebi kabul edilmedi. Savcılar dosyayı kapattı. Egonu karara itiraz etti. General hakkında dava açılıp açılmayacağı itirazın sonucuna göre belirlenecek.

  1. Gurur... Türkiye finali için yolu yarıladılarGurur… Türkiye finali için yolu yarıladılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.