Paris halkı olimpiyat süresince evden çalışmaya teşvik ediliyor

Fransa'nın Paris kentinde metro istasyonlarına 26 Temmuz tarihinde başlayacak olimpiyatlar süresince insanların evden çalışmasını teşvik edecek afişler asılmaya başlandı. Çünkü oyunlar sırasında şehir çok kalabalık, trafik çok yoğun olacak.

Spor 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fransa, Paris'i olimpiyatlara hazırlıyor.

Fransa’nın başkenti Paris 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında 2024 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak ve bu organizasyon birçok ilke imza atacak. Fransız yetkililer açılış törenini Seine Nehri’nde yapmayı planlıyor. Bu plan gerçekleşirse ilk kez stadyum dışında bir açılış töreni yapılmış olacak. Ayrıca Fransa’dan fazlasıyla uzakta bulunan Karayiplerdeki koloni ülkelerde çeşitli su sporları yarışları yapılacak, oyunlar bu açıdan da özel anlam taşıyacak.

Ancak bu süreçte Paris halkını çeşitli zorluklar bekliyor. 11 bin kişilik sporcunun katılması beklenen turnuva için turist ve gazeteci akını nedeniyle şehrin doğal yaşamı kaçınılmaz olarak etkilenecek. Öyle ki kent sakinlerinin bu süre içinde evden çalışmasını teşvik etmek amacıyla metro istasyonlarına afişler asıldı.

Paris 2024'e Türk Hakem: Nurper Özbar voleybol maçlarını yönetecekParis 2024’e Türk Hakem: Nurper Özbar voleybol maçlarını yönetecek

Paris’in merkez nüfusu yaklaşık iki milyon. Ancak civar kentlerin sakinleriyle beraber toplu taşıma ağlarıyla bu nüfus 12 milyonu buluyor. Olimpiyatlar süresince kente akın etmesi beklenen turistlerle nüfusun 15 milyona varması öngörülüyor. Halen şoför eksikliği,e metro ve tren seferlerindeki gecikmeler nedeniyle toplu taşımada ciddi yoğunluk var.

26 Temmuz-11 Ağustos toplu taşımada yoğunluğu önlemek amacıyla hükümet Parislileri olimpiyatlar boyunca evden çalışmaya teşvik etmek için 29 Ocak’ta kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Paris’teki metro ve banliyö tren istasyonlarına “(Olimpiyat) Oyunları sırasında zaman kazanmak için önemli olan evden çalışmak” yazılı afişler asıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.