Paris Saint Germain zirvede tek başına kaldı

Fransa Ligue 1’in 31. haftası zirve mücadelesi için son derece kritik bir maça sahne oldu. Lider PSG, ikinci sıradaki Lens’i ağırladı. Rakibinin 19. dakikada 10 kişi kalmasını iyi değerlendiren PSG, maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Spor 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mbappe tarihe geçti, PSG yarışta rahatladı

Ligue 1’de büyük bir dominasyon kuran ve son yıllarda sezonun son bir belki de bir buçuk ayını rölantide geçiren PSG, bu sezon ligin iplerini koparamadı. Haftaya başlarken en yakın rakibi Lens’in 6 puan önünde olan PSG için bu puan farkı normal şartlarda az bile sayılabilir. PSG, dün akşamki maçla beraber hem farkı artırdı hem de ligin kalanına Ligue 1’in kalıcı liderinin kim olduğunu kanıtladı.

Maçın henüz 20 dakikası dolmadan konuk ekipte orta saha Salis Abdul Samed direkt olarak kırmızı kart gördü. Bu andan sonra PSG için bir fazla oynamanın da avantajıyla kilidi açmak kolaylaştı. 31. dakikada takımını öne geçiren Kylian Mbappe aynı zamanda kulüp tarihine geçti. Mbappe, PSG formasıyla Ligue 1’de toplam 139. golünü attı ve bu alanda kulüp tarihinde zirveye çıktı.

Potansiyelli stoper, başarılı gamer: Reuell WatersPotansiyelli stoper, başarılı gamer: Reuell Waters

PSG, ilk yarı bitmeden fişi çekme adına tempoyu düşürmedi. 37’de genç Vitinha’yla farkı ikiye çıkaran başkent ekibi, 40’ta Messi’nin attığı golle rahatladı. Maçın 60. dakikasında Przemyslav Frankovski’nin penaltıdan attığı golse skoru belirledi.

Lens’i 3-1 yenen PSG, rakibiyle arasındaki puan farkını 9’a çıkararak ligin bitimine 7 hafta kala rahatladı.

Fransa Ligue 1’de günün diğer sonucu:

Rennes – Reims 3-0

Manchester City 25 dakikada fişi çektiManchester City 25 dakikada fişi çekti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.