Paris’te olimpiyat enflasyonu!

Fransa’nın başkenti Paris, 2024 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Oyunlara 1 seneden az süre kala yoğun rezervasyon talebi alan otellerin fiyatları 10 katına kadar çıktı.

Spor 14 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Paris Oyunları'nda ötürü artan fiyatlar şikayetlere sebep olduı.

Fransa’nın başkenti Paris, önümüzdeki sene bu zamanlar dünyanın en büyük spor organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacak. 2024 Olimpiyat Oyunları Avrupa’nın kalbi olarak nitelendirilen şehirlerden birinde düzenlenecek.

Ülke basını oyunlar yaklaşırken şehirdeki otellerin yoğun rezervasyon talebini fırsata çevirmesini haberleştiriyor. Buna göre konaklama fiyatları halihazırda çok da ucuz olmayan ülkede 10 katına kadar artış gösteriyor. Olimpiyatların düzenleneceği tarihler için otellerin yüzde 20’si iadesiz rezervasyonla tam doluluk oranına ulaştı. Bu sene 200 Euro olarak fiyatlandırılan odaların gelecek sene aynı dönemde 2 bin Euro olarak fiyatlandırılması dikkat çekti.

Yalnızca Paris değil, Lyon ve Marsilya gibi kıyı şehirlerinde de benzer artışlar gözlemlendi. Turistler de normal olarak duruma tepki gösteriyorlar. Le Parisien’in araştırmasına göre yalnızca otellerde değil Airbnb gibi uygulamalarda da söz konusu dönemde fahiş fiyat artışı var. Bakanlık söz konusu artışlarla alakalı fazlasıyla şikayet aldı ancak sorunun çözümü için somut ve etkili bir adım atılabilmiş değil.

Filenin Sultanları'ndan Avrupa mesajı: Hedef altınFilenin Sultanları’ndan Avrupa mesajı: Hedef altın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.